Κλείσιμο της ψαλίδας ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και «όχι» σε πρόωρες εκλογές δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο.

Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο ΣΥΡΙΖΑ μειώνει το προβάδισμά του στο 27,6%, από 28% που ήταν στην προηγούμενη μέτρηση.

Η ΝΔ εμφανίζει ανοδική τάση, συγκεντρώνοντας το 24% από 23,2% της προηγούμενης μέτρησης, μειώνοντας την ψαλίδα στο 3,6%.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5%, η Χρυσή Αυγή με 5,6% και το ΚΚΕ με 4,4%, ενώ το Ποτάμι χάνει αισθητά τη δυναμική του, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 4,1%.

Εκτός Βουλής μένουν και στις δύο δημοσκοπήσεις οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ η ΔΗΜΑΡ δεν υπάρχει καν στον πολιτικό χάρτη.

\"\"

\"\"

Στο Πρώτο Θέμα καταγράφεται, επίσης, η πρόθεση ψήφου ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά. 

\"\"

Αντιστοίχως, στη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής», στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 25,5% έναντι 22,7% που συγκεντρώνει η ΝΔ. Η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. εμφανίζεται μειωμένη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (2,8% από 3,6%), ενώ όλα τα άλλα κόμματα βρίσκονται σχεδόν στο ίδιο σημείο.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 6,7%, το Ποτάμι με 6%, η Χρυσή Αυγή με 5,9% και το ΚΚΕ 5,8%. 

\"\"

Όχι σε πρόωρες εκλογές λέει το 59,9% των ερωτηθέντων, σημειώνοντας ότι θα είναι αρνητική εξέλιξη για την οικονομία και την ελληνική κοινωνία, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

\"\"

Καταλληλότερος Πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 45,1% έναντι 33,5% του Αλέξη Τσίπρα. 

\"\"

 

Την ίδια ώρα, το 57,8% ζητά εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή έναντι του 36,5% των ερωτηθέντων που επιθυμούν να εκλεγεί ΠτΔ έπειτα από εκλογές.

Αναφορικά με την επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, το 72,7% χαρακτηρίζει θετική την απόφαση της κυβέρνησης και το 22% βλέπει αρνητικά και μάλλον αρνητικά την εξέλιξη αυτή.

\"\"

 newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook