Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την πρώτη ψηφοφορία για τον ΠτΔ, ο επικεφαλής του Ποταμιού κάνει παρέμβαση από την Κρήτη, όπου περιοδεύει και προτείνει να εκλέξει Πρόεδρο αυτή η Βουλή και να δεσμευθεί η κυβέρνηση για εκλογές εντός του 2015.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου δήλωσε: ” Ο Σαμαράς δε μπορούσε να λύσει τα προβλήματα της χώρας, ο Βενιζέλος δε μπορούσε να λύσει τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ και αποφάσισαν να φέρουν πιο κοντά την προεδρική εκλογή. Είναι λάθος η επιλογή”.

Και συνέχισε καταθέτοντας την πρότασή του. “Να εκλέξει αυτή η Βουλή Πρόεδρο και να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι θα έχουμε εκλογές εντός του 2015. Δε θέλουμε δηλαδή λευκή επιταγή στην κυβέρνηση γιατί δεν τα πάει καλά. Οι εκλογές βέβαια πρέπει να γίνουν μετά την τουριστική περίοδο.Υπάρχουν και κάποιοι που ζητούν εδώ και τώρα εκλογές. Είναι αυτοί που επενδύουν στο “μπάχαλο” της κοινωνίας και δεν τους ενδιαφέρουν οι δουλειές του κόσμου. Άλλωστε, αυτοί δεν έχουν δουλειά. Τρέφονται από το κόμμα, δηλαδή από το κράτος. Πάντως υπάρχει και κάτι αισιόδοξο, ότι υπάρχουν όλο και πιο πολλοί Έλληνες και βέβαια όλο και πιο πολλοί Κρητικοί αντιλαμβάνονται ότι η χώρα δε μπορεί να κινηθεί ανάμεσα στο αριστερό και στο δεξί λάθος”.

Στην ερώτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε:

“Αυτά θα τα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Εμείς έχουμε συγκεκριμένες λύσεις για τα προβλήματα της χώρας. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βρούμε ανθρώπους που να θέλουν να λύσουν τα προβλήματα και όχι να βολέψουν τους κομματικούς τους στρατούς. Και αυτό που μας φοβίζει είναι ότι και για τη ΝΔ, και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να βολέψουν τα δικά τους παιδιά”. Σχετικά με τους όρους συμμετοχής του Κινήματος σε ένα κυβερνητικο σχήμα, ο επικεφαλής του Ποταμιού ήταν κατηγορηματικός :”Το Ποτάμι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με ανθρώπους που έχουν κλειστά τα αυτιά τους στην κοινωνία, με ανθρώπους που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα, με ανθρώπους που θέλουν να θρέψουν κομματικούς στρατούς. Στόχος είναι η συνεργασία με την Εθνική Ελλάδος, με ανθρώπους που θέλουν να πάνε τη χώρα μπροστά”.

Όταν κλήθηκε τα σχολιάσει τα μεγάλα δημοσκοπικά ποσοστά του Ποταμιού, δήλωσε:”Δε μας ικανοποιεί, γιατί θέλουμε ακόμα παραπάνω. Και θέλουμε να καταλάβουν ότι το Ποτάμι έρχεται από τη δύναμη της κοινωνίας. Είναι οι δημιουργικοί άνθρωποι, οι άνθρωποι της δουλειάς, οι αγρότες, οι εργάτες, αυτοί που έχουν δουλέψει και έχουν σηκώσει ρολά στη ζωή τους και που έχουν βαρεθεί να ακούνε παράλογα πράγματα και να υπηρετούν παράλογες ιδέες”.

Σχετικά με την αξιολόγηση υποψηφίων βουλευτών, ο επικεφαλής του Κινήματος επεσήμανε ότι ” δεν θέλουμε να βγάλουμε βουλευτές μέσα από τις οργανώσεις μας, θέλουμε να βγάλουμε βουλευτές μέσα από την κοινωνία, η οποία έχει μεγάλες δημιουργικές δυνάμεις”.

Το βράδυ του Σαββάτου ο Σταύρος Θεοδωράκης θα παρακολουθήσει στο Πέραμα Μυλοποτάμου την παράσταση “Αναφορά στον Γκρέκο” που ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕΚ. Την Κυριακή το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειεας.

Στις 6 το απόγευμα της Κυριακής θα μιλήσει σε συγκέντρωση σε φίλων και εθελοντών του Ποταμιού, στο Ωδείο Ρεθύμνου.