Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων

1. Σε Παράσταση Διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δ/νσης ΠΕ Χανίων την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011, στις 12.30, για το κλείσιμο των ολοήμερων τμημάτων της υπαίθρου και τον αποκλεισμό πολλών παιδιών από τα ολοήμερα τμήματα με τις νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής εκπαιδευτικών το ΔΣ κηρύσσει στάση εργασίας 12-2 μμ την Παρασκευή 10-6-2011.

2. Να προχωρήσουν στην εγγραφή στο ολοήμερο τμήμα σε όλα τα σχολεία όλων των μαθητών που επιθυμούν, χωρίς βεβαιώσεις εργοδότη κλπ.

3. Να ενημερώσουν τους γονείς του σχολείου τους διανέμοντας κείμενο του Συλλόγου μας που επισυνάπτεται.

Επισημαίνουμε ότι το όλο ζήτημα της λειτουργίας των ολοήμερων τμημάτων σε όλα τα σχολεία (και στα ολιγοθέσια) είναι υπό διεκδίκηση από το Σύλλογό μας και τη ΔΟΕ, καθώς η πρόσφατη τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης για τα ολοήμερα πλήττει άμεσα την ύπαιθρο, τους αγρότες, τους ανασφάλιστους εργαζόμενους που εργάζονται στη «μαύρη» οικονομία, τις μονογονεϊκές οικογένειες, τα πλέον αδύναμα στρώματα του πληθυσμού.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να υπάρχουν τα στοιχεία από τα σχολεία για το πόσα παιδιά επιθυμούν να φοιτήσουν στο ολοήμερο τμήμα την επόμενη σχολική χρονιά, ασχέτως της πρόθεσης της κυβέρνησης να κλείσει ολοήμερα τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα στα πλαίσια περικοπών προσωπικού και εξοικονόμησης χρημάτων με το νέο μνημόνιο.

Επιπλέον, ο Σύλλογός μας θα επιδιώξει τις επόμενες ημέρες συναντήσεις με την Ένωσης Γονέων Χανίων και εκπροσώπους των Δήμων για την ενημέρωση και κινητοποίησή τους, ώστε από κοινού να υπερασπιστούμε τη λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων σε όλα τα σχολεία για όλα τα παιδιά!
Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Ποντικάκης Φώτης Σακελλαρίδης Αθανάσιος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook