Στη γεμάτη από νεολαία και εργαζόμενους αίθουσα του Εργατικού Κέντρου πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο, πολιτική εκδήλωση των Εργατικών Τομέων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας της Κομματικής Οργάνωσης Ηρακλείου.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ενώ ακολούθησε προβολή βίντεο.

Στο μεταξύ σήμερα πραγματοποιήθηκε το λαϊκό γλέντι της Κομματικής Οργάνωσης Ηρακλείου του ΚΚΕ στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου "Άνοδος" στο Γάζι, στα πλαίσια της οικονομικής εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη.

Την ομιλία πραγματοποίησε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων για τις πολιτικές εξελίξεις: "Με τρομοκρατικά διλήμματα από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ότι κινδυνεύει η σταθερότητα της χώρας, με διαβεβαιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι με μια δική του κυβέρνηση δεν κινδυνεύει αυτή η σταθερότητα ετοιμάζουν τη γνωστή διπολική παγίδα, να ξαναμπεί ο λαός στη στρούγκα εχθρικών προς αυτόν συμφερόντων, να πάει ακόμα παρακάτω. Μια για ποια σταθερότητα μιλάνε και εγγυώνται και οι δύο;

Για τη σταθερότητα των μισθών και των συντάξεων πείνας. Της κατάργησης της κοινωνικής ασφάλισης, της όποιας δωρεάν υγείας και παιδείας απέμεινε. Της θηριώδους ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων που τους στέλνει μετανάστες στο εξωτερικό. Της σταθερότητας των λαϊκών θυσιών για τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων."

Σε σχέση με την αντιπαράθεση συγκυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: "Προχθές ο Σαμαράς απειλούσε με τις αγορές αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Χθες, από δω από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο Τσίπρας έκανε την «ιστορική» ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει τις αγορές να χορέψουν μπροστά της, πεντοζάλη.

Όμως ο πεντοζάλης είναι χορός μαχητικός, πολεμικός. Δεν είναι το ερωτικό ταγκό ούτε βαλς που χορεύει ο Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα Αμερικάνικα κέντρα αποφάσεων, στην ΕυρωπαΪκή Λέσχη Μπίλντεμπεργκ στο Κόμο, στις συναντήσεις με τους υπουργούς της Μέρκελ και τα αρπακτικά των ΦΑΝΤΣ στο Σίτι του Λονδίνου, ακόμα και με τον Πάπα της Ρώμης."

Τέλος, απευθυνόμενος στα μέλη και τους φίλους του Κόμματος επεσήμανε την αναγκαιότητα ισχυροποίησης του ΚΚΕ λέγοντας: "Δώστε τη δύναμη σ’ αυτούς που εμπιστεύεστε στους καθημερινούς αγώνες για τη συνέπεια τους, γιατί δεν θα σας πουλήσουν: στο ΚΚΕ και τους κομμουνιστές. Κάντε αυτή την αντιπολίτευση μαχητική, δυναμική, αποτελεσματική. Κάντε την φόβητρο για τους εχθρούς σας. Εμποδίστε τους. Ανοίξτε το δρόμο για την συνολική ανατροπή αυτής της πολιτικής, για την ανατροπή της τάξης που χορταίνει μόνο με εκμετάλλευση, ιδρώτα και αίμα. Μπορούμε, πρέπει να ζήσουμε χωρίς αυτούς και εμείς και τα παιδιά μας.

Ανοίξτε το δρόμο για αυτήν την προοπτική. Για βάλει ο λαός την οικονομία στη δούλεψη του, για τις ανάγκες του. Για να πάρει ο λαός την εξουσία στα χέρια του. Σε μια τέτοια εξουσία το ΚΚΕ, όχι μόνο θα συμμετέχει αλλά θα είναι πρωταγωνιστής. Ενισχύστε λοιπόν το ΚΚΕ. Καλή δύναμη, καλή συνέχεια, καλούς αγώνες για την εργατική τάξη και το λαό μας. Για ισχυρό ΚΚΕ."

Μετά την ομιλία ακολούθησε κρητικό και λαϊκό πρόγραμμα από τους: Γιάννη Παξιμαδάκη, Γιώργο Στιβακτάκη, Σωτήρη Αλεξάκη και Στέφανο Κουρουπάκη.