\’Άγριο ξύλο\” περιλάμβανε η εκπαίδευση πληρωμάτων έξι πολεμικών πλοίων της Αιγύπτου που συμμετείχαν στην κοινή ελληνο-αιγυπτιακή ναυτική άσκηση «ALEXANDROUPOLIS 14» η οποία πραγματοποιήθηκε με επίκεντρο τον όρμο της Σούδας.

Ενα μέρος της συνεκπαίδευσης αφορούσε φοίτηση των μελών αγημάτων των αιγυπτιακών πλοίων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στην Σούδα και σε σενάρια επιχειρήσεων ναυτικής αποτροπής.

\"\"

Το πρόγραμμα αυτό έχει μεταξύ άλλων ό, τι απαιτείται για μια πλήρη αντι-τρομοκτατική, αντι-πειρατική εκπαίδευση στο σύγχρονο πεδίο. Δηλαδή και εξουδετέρωση \’\’επιτιθέμενων\’\’ κατά την διάρκεια ρεσάλτων σε πλοία για έλεγχο- όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Εκπαιδευτές ήταν κυρίως άνδρες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστραφών.

\"\"  \"\"

Η άσκηση – που ξεκίνησε στις 8 Δεκεμβρίου και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, περιλάμβανε:

– Εν όρμω εκπαίδευση από 8 έως 10 Δεκεμβρίου 2014, με τη συγκέντρωση των ναυτικών μονάδων στο Ναύσταθμο Κρήτης, και διεξαγωγή εκπαίδευσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) σε σενάρια επιχειρήσεων ναυτικής αποτροπής.

– Εν πλω εκπαίδευση από 11 έως 13 Δεκεμβρίου 2014, με ανάπτυξη της δύναμης σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής.

\"\" \"\"

– Ανάλυση των πεπραγμένων της ασκήσεως στο Ναυσταθμο Κρήτης την 13 Δεκεμβρίου 2014 και αποδέσμευση των συμμετεχόντων μονάδων.

Στην άσκηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς, οι φρεγάτες \”Έλλη\” και \”Νικηφόρος Φωκάς\”, το πλοίο γενικής υποστηρίξεως \”Άξιος\” , η πυραυλάκατος \”Σταράκης\”, το υποβρύχιο \”Παπανικολής\”, ομάδα της ΔΥΚ και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Από αιγυπτιακής πλευράς συμμετείχαν, η φρεγάτα \”Ens Sharm El Sheikh\”, οι πυραυλάκατοι \”Ens Yarmouk\” και \”Ens Badr\”, το βοηθητικό \”Ens Halayeb\” και τα παράκτια περιπολικά \”Ens Wakil\”  και \”Ens Rafeaa\”.

\"\"

Την μια χρονιά η άσκηση γίνεται στην Αίγυπρο με το όνομα \’\’ΑLEXANDRIA\’\’ και την άλλη στην Ελλάδα, με το όνομα \’\’ALEXANDROUPOLIS\’\’.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook