Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευγενίου και των συν αυτώ Αγίων Μαρτύρων Ευστρατίου, Αυξεντίου, Μαρδαρίου, και Ορέστου στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Το εσπέρας της Παρασκευής 12ης Δεκεμβρίου 2014 τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος και παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος. Στο τέλος του Εσπερινού ο Επίσκοπός μας ευχαρίστησε τους Ιεράρχες και όλους όσοι παραβρέθηκαν για να τιμήσουν τους Αγίους.

Το πρωΐ του Σαββάτου 13ης Δεκεμβρίου 2014, ημέρα της εορτής του Αγίου Ευγενίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον Όρθρο και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία συλλειτούργησαν ο εορτάζων Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας και ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος. Μαζί τους συλλειτούργησαν Ηγούμενοι των Ιερών Μονών και Κληρικοί της Μητροπόλεώς μας και άλλων Εκκλησιαστικών Επαρχιών, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν την Εορτή των Αγίων και να ευχηθούν στον Επίσκοπό μας κ. Ευγένιο για την ονομαστική του εορτή.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός. Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στο μαρτύριο των Αγίων, ευχήθηκε εκ μέρους όλων στον Επίσκοπό μας για τα ονομαστήριά του.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Ευγενίου.

Ο Επίσκοπός μας ευχαρίστησε τους Σεβ. Αρχιερείς, τις Τοπικές Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, που τίμησαν με την παρουσία τους την Εορτή, και όλους τους πιστούς που κατέκλυσαν τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό για να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου Ευγενίου και να ευχηθούν στον ίδιο για τα ονομαστήριά του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος δεξιώθηκε και δέχθηκε τις ευχές των Αρχών και του λαού στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook