«Σε κλίμα εκβιασμών, καλλιέργειας φόβου και καταστροφολογίας, προσπαθούν να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας», υπογράμμισε το μεσημέρι από το Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης κατά την περιφερειακή συνδιάσκεψη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Πελοπόννησο.

Οι πολιτικοί όροι για να βρεθούν οι 180 βουλευτές και να εκλεγεί πρόεδρος δεν υπάρχουν υποστήριξε ο κ. Δραγασάκης και πρόσθεσε ότι, «με τον ίδιο τρόπο που επέβαλαν τα μνημόνια, όπου έβαλαν βουλευτές να τα ψηφίσουν χωρίς να τα έχουν διαβάσει, με τον ίδιο τρόπο πάνε να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ο Γιάννης Δραγασάκης εκτίμησε πως η κυβέρνηση δεν θα πετύχει το στόχο της και θα πάμε σε εκλογές και γι\’ αυτό ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ είπε, είναι σε μια φάση που προσπαθεί το πρόγραμμά του να το μετατρέψει σε συγκεκριμένα υλοποιήσιμα σχέδια κυβερνητικής και κοινωνικής δράσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί στόχο των δυνάμεων που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στη χώρα μας, γιατί φοβούνται ότι θα χάσουν τα προνόμιά τους και ακριβώς γι\’ αυτό δεν διστάζουν να πουν τα πιο ασύστολα ψέματα, ανέφερε ο κ. Δραγασάκης. Συμπληρώνοντας είπε ότι, στην Ελλάδα έχουν διαμορφωθεί συμφέροντα και δυνάμεις που πλουτίζουν ακόμα και στην κρίση και χρησιμοποιούν την πρόσβασή τους στην εξουσία για να κατακτούν κέρδη και προνόμια και είναι προφανές ότι αυτές οι δυνάμεις δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο κ. Δραγασάκης, δεν ζητά λευκή εντολή, αλλά «θέλουμε να κυβερνήσουμε μαζί με το λαό. Θέλουμε να βρούμε τρόπο ο ίδιος ο λαός να συμμετέχει και στις αποφάσεις και στον έλεγχο των αποφάσεων, διότι τα πράγματα είναι δύσκολα και δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις».

Επιπλέον, τόνισε πως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι αναστρέψιμη και τώρα είπε, πρέπει να διαμορφωθούν συνθήκες ανάκαμψης.

Στην περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν οι βουλευτές Αρκαδίας Κώστας Ζαχαριάς, Αργολίδας, Δημήτρης Κοδέλας και Μεσσηνίας, Θανάσης Πετράκος, στελέχη του κόμματος από όλη την Πελοπόννησο που είχαν κατακλείσει το πνευματικό κέντρο Τρίπολης.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «η ακραία και οξεία αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων είναι και η αιτία της μεγάλης παθογένειας και του ελλείμματος που παρουσιάζει σήμερα το σύνολο του πολιτικού μας συστήματος» και οφείλουμε είπε, να διαμορφώσουμε ένα καινούργιο διακύβευμα για την χώρα, καθώς και ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης \”Πελοπόννησος Πρώτα\” βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος χαιρέτισε το πολιτικό άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε ότι το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία δυόμιση χρόνια σε μια πολιτική συμμαχιών ήτανε και είναι ένας καθοριστικός παράγοντας της επιτυχίας του.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook