«Αν έχετε μπουχτίσει από την άνοδο των τιμών στα σπίτια στο Λονδίνο τότε γιατί δεν επιλέγετε να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα αγοράζοντας ένα ελληνικό νησί;» προτρέπει τους αναγνώστες του ο βρετανικός Independent.

Μπορεί να χρειάζεται να περάστε τον χρόνο σας δίπλα σε… κατσίκες αλλά με πάνω από 20 ελληνικά νησιά προς πώληση, οι Βρετανοί μπορούν να ζήσουν τη δική τους «Mamma Mia» φαντασίωση με όσα λεφτά θα πλήρωναν για να αγοράσουν σπίτι στο κέντρο του Λονδίνου, αναφέρει η εφημερίδα.

Ο Independent φέρνει το παράδειγμα του νησιού Μικρή Λέσβος, στο Αιγαίο, που βρίσκεται 200 μέτρα απόσταση από την Λέσβο και περιγράφεται ως ένα από τα πιο όμορφα νησιά στη Μεσόγειο, διαθέσιμο με 800.000 ευρω.

\"\"

Άλλα νησιά που αναφέρονται είναι αυτό του Αγ. Αθανασίου, στον κόλπο τη Κορίνθου, με αξία 1,6 εκατ. ευρώ, καθώς και το \”παραδεισένιο\” όπως περιγράφεται νησί Άτοκος, στο Ιόνιο, που κοστίζει 36 εκατ. Ευρώ.

Τα προνόμια με την έκδοση Visa για επενδυτές, οι χαμηλές τιμές και ένα \”καλό φορολογικό πλαίσιο\”, βρίσκονται πίσω από την αύξηση του ενδιαφέροντος ενώ οι πωλήσεις αναμένεται να πολλαπλασιαστούν, αναφέρουν άνθρωποι τις αγοράς.

Δείτε το άρθρο του Independent εδώ

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook