Μάλλον απογοητευτική ήταν τελικά η εικόνα της αγοράς, χθες Κυριακή στο Ηράκλειο, ημέρα που οι πολυεθνικές και τα υποκαταστήματά τους επέλεξαν να λειτουργήσουν κανονικά παρά την απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης για λειτουργία των καταστημάτων στις 21 και 28 Δεκεμβρίου.

Ανάμεσα στις αλυσίδες των πολυεθνικών, προστέθηκαν και κάποια ελάχιστα μαγαζιά από το λιανεμπόριο, τα οποία τελικά δεν κέρδισαν, αν κρίνει κάποιος από την πρόθεση των καταναλωτών που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν επέλεξαν να κάνουν τα ψώνια τους

“Δεν υπήρχε ιδιαίτερη κίνηση, τα ψώνια ήταν ελάχιστα, εικόνα που πιστεύουμε θα αναστραφεί στις 21 και 28 Δεκεμβρίου, δηλαδή όσο φτάνουμε πιο κοντά στις γιορτές”, δηλώνει στον Falshnews.gr ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κουμαντάκης σημειώνοντας ότι λόγω της μπορεί χθες ο κόσμος να βγήκε στο κέντρο της πόλης με σύμμαχο την καλοκαιρία, αλλά τελικά επέλεξε την βόλτα και τον καφέ παρά τη κατανάλωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η φετινή χρονιά θα “κλείσει” στα επίπεδα του 2013, αναφορικά με την κίνηση των καταστημάτων, με σημαντικότερο παράγοντα διαμόρφωσης της τελικής εικόνα τον τουρισμό: “Η φορολογική λαίλαπα έχει εξοντώσει τον Έλληνα καταναλωτή. Σε αυτό προσθέστε τους χαμηλούς μισθούς αλλά και την πολιτική αβεβαιότητα που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες. Όλα αυτά έχουν κάνει ιδιαίτερα επιφυλακτικό τον καταναλωτή. Πιστεύουμε όμως, επειδή οι συγκεκριμένες γιορτές διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερο κλίμα, ότι τελικά θα υπάρξει ικανοποιητική κίνηση των καταναλωτών που θα ενισχύσουν την ντόπια επιχείρηση. Φέτος, σημαντικό ρόλο στο να κρατηθούν τα καταστήματα στα επίπεδα του 2013 έπαιξε ο τουρισμός…”, καταλήγει ο κ. Κουμαντάκης, καλώντας τους πολίτες να ενισχύσουν τις τοπικές αγορές της Κρήτης.

Λεωνίδας Σακλαμπάνης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook