Δεν συμμερίζομαι τις θέσεις του κ. Λαπαβίτσα, δεν πρέπει να υπάρξει σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας απ\’ το ευρώ», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στα «Παραπολιτικά FM». «Η θέση μας είναι ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ», πρόσθεσε.

Ο κ. Σταθάκης επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει συνολική επαναδιαπραγμάτευση για όλα δηλώνοντας πως η Ευρώπη δεν είναι τόσο αρνητική ώστε να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. «Οι εταίροι μας θα αποδεχθούν τις δημοκρατικές επιλογές στη χώρα και θα προσαρμοστούν.

Δεν μπορούν να κρυφθούν πίσω απ\’ το δάχτυλο τους ότι δεν έγινε κάτι στην Ελλάδα».

Ερωτηθείς για το χρόνο πάνω στον οποίο θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές το προσδιόρισε μέχρι το καλοκαίρι λόγω της λήξης μεγάλου ομολόγου.

Ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι δεν ανησυχεί ούτε για τις τράπεζες. Όπως σημείωσε «έχει γίνει πλέον η τραπεζική ενοποίηση και επομένως η ΕΚΤ τηρεί τους κανόνες του Ευρωσυστήματος όπου μπήκαν οι 4 ελληνικές συστημικές τράπεζες και επομένως η ΕΚΤ θα συνεχίσει την υποστήριξη».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «για όλα τα πράγματα υπάρχουν λύσεις. Οι λύσεις προσαρμόζονται και βρίσκονται. Εγώ δεν βλέπω κανέναν πρόβλημα που να μην επιλύεται…»

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook