«Φτάσε όπου μπορείς ή μάλλον φτάσε όπου δεν μπορείς – να φθάνουμε λοιπόν εκεί που νομίζουν ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε», είπε ξεκινώντας τον χαιρετισμό του ο Σταύρος Θεοδωράκης παραφράζοντας τον Καζαντζάκη, στην συγκέντρωση του \”Ποταμιού\” που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Ρέθυμνο.

«Στον Καζαντζάκη ακούς πολλά από αυτά που πρέπει να ακούς αυτές τις δύσκολες ώρες. Φτάσε όπου δεν μπορείς, και αυτό είναι το Ποτάμι. Θα προσπαθήσουμε και θα τα καταφέρουμε γιατί ο στόχος είναι πολύ μεγάλος και σχεδόν ιερός. Ο στόχος είναι να αποτρέψουμε το προεξοφλημένο ναυάγιο αυτής της χώρας. Γιατί από τη μία έχουμε τους αμαρτωλούς και από την άλλη τους ανίκανους».

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που κράτησε περισσότερο από δύο ώρες, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε:

Για την κυβέρνηση:
«Συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να κάνει τα ίδια με λιγότερα χρήματα. Δηλαδή δε μπορεί πλέον να κάνει πια χίλιους διορισμούς, θα κάνει μόνο δέκα. Και τους δικούς τους ανθρώπους βρίσκουν πάντα να τους βολέψουν».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα:
«Έχουν την αίσθηση – γιατί δεν έχουν μεγάλη σχέση με την πραγματική ζωή – πως αυτά που λένε είναι επαναστατικά. Είναι όμως παλαιοκομματικά, ίδια με αυτά που λένε πάντα όσοι διεκδικούν την εξουσία. Διάβασα την ομιλία του Τσίπρα στο Ηράκλειο και ξεχάστηκα ποιος μιλάει. Λεβεντιά η Κρήτη έχει και μπορεί να σου δανείσει αλλά πέραν αυτού, τι έχει να πει ο κ. Τσίπρας για την Κρήτη και για την Ελλάδα; Πως θα κυβερνήσει; Πως θα κλείσουν οι πληγές της κοινωνίας και πως θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας;».

Για το ενδεχόμενο επερχόμενων εκλογών:
«Δε νομίζω ότι αυτή η Βουλή θα βγάλει Πρόεδρο άρα θα οδηγηθούμε σε εκλογές. Ίσως θα είναι από τις δυσκολότερες εκλογικές αναμετρήσεις γιατί θα αναμετρηθούμε όχι τόσο μεταξύ μας, θα αναμετρηθούμε κυρίως με την υπομονή των Ευρωπαίων αλλά και με τις πληγές μιας κοινωνίας που πρέπει να βρει λύσεις, γιατί αλλιώς θα εκραγεί».

Για την απομάκρυνση του Χάρη Θεοχάρη:
«Με τη Γενική Γραμματεία Εσόδων μπήκε κάποια στιγμή ο Θεοχάρης, εκτός του κομματικού συστήματος και άρχισε προεκλογικά να διασταυρώνει. Βρήκε ποιος κλέβει, έστειλε τα ραβασάκια και αντί να τον επιβραβεύουν τον έδιωξαν επειδή χάλασε το προεκλογικό κλίμα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Για το τι είναι σήμερα αριστερό:
«Αριστερό σήμερα είναι να έχεις μία λύση προς όφελος των πολλών και όχι να διακινδυνεύεις τη ζωή των πολλών προς όφελος του κομματικού συμφέροντος, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα»

Για τα ποσοστά του Ποταμιού:
«Δεν έχω υπάρξει ποτέ υπάλληλος κανενός. Εμείς θα προσπαθήσουμε έξω από το παλιό σύστημα να τραβήξουμε το καράβι στη λογική. Αυτή είναι η μόνη λύση, ένα Ποτάμι τρίτη δύναμη για να μην υποφέρει η χώρα από δεξιούς και αριστερούς αλλά να υπάρξει μία καινούργια ισορροπία».

Κι έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:
«Υπάρχουν πολλοί λόγοι να εγκαταλείψουμε το παιχνίδι και να γυρίσουμε ο καθένας στις δουλειές του. Αλλά χωρίς εμάς, χωρίς εσάς ο θάνατος αυτής της κοινωνίας είναι προδιαγεγραμμένος».

«Το Ποτάμι δεν μαντρώνεται. Υπάρχει περίπτωση να αποτύχουμε, δεν υπάρχει όμως περίπτωση να προδώσουμε και αυτή είναι η διαφορά μας. Αυτή είναι η δύναμη του Ποταμιού: ότι μια κοινωνία που είναι σε αναζήτηση θα δει ότι υπάρχει δίπλα της ένα Ποτάμι με καθαρό νερό και κάποια στιγμή θα σκύψει να πιει. Θα δοθεί ο ρόλος σε δημιουργικούς πολίτες να πάρουν τα ινία της χώρας».

Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευαν τα μέλη της Επιτροπής Διαλόγου Αχιλλέας Γραβάνης και Σπύρος Δανέλλης καθώς και ο Κυριάκος Καραγιώργης, μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook