Προφυλακιστέοι κρίθηκαν τελικά οι κατηγορούμενοι της στυγερής δολοφονίας του 97χρονου στο Βενεράτο, μετά από τη μαραθώνια διαδικασία της απολογίας των συλληφθέντων.

Οι κατηγορούμενοι έφθασαν στο Δικαστικό Μέγαρο το μεσημέρι και κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκαν στο γραφείο του ανακριτή.

Οι απολογίες ξεκίνησαν γύρω στις 2 το μεσημέρι και δεν είχαν ολοκληρωθεί μέχρι αργά το βράδυ.

Στην απολογία

«Ρουκέτα» …εκτόξευσε ο 33χρονος Σύρος, ο αποκαλούμενος ως «σκληρός» της συμμορίας που σύμφωνα με την Αστυνομία εμπλέκεται στην φρικτή δολοφονία του 98χρονου Γιώργου Θεοδωρουλάκη από το Βενεράτο.

Ο αλλοδαπός αιφνιδίασε τους πάντες όταν κατονόμασε μία γυναίκα Ηρακλειώτισσα ως εμπλεκόμενη στην υπόθεση, ενώ υπήρξε «ισοπεδωτικός» ως προς τον ρόλο που διαδραμάτισε ο ένας εκ των δύο Κρητικών, τον οποίο είχε πλήρως απαλλάξει από κάθε συμμετοχή προανακριτικά.

Το κατηγορητήριο

Οι δύο νεαροί Σύριοι που φέρονται ως φυσικοί αυτουργοί, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και ληστεία από κοινού. Οι δύο Ελληνες για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις, ενώ μαζί με τον μεγαλύτερο σε ηλικία Σύριο κατηγορούνται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία και τη ληστεία.

Για παράνομη οπλοκατοχή κατηγορείται ο νεαρός Αλβανός.

εφημερίδα Πατρίς

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook