Ένα άρθρο-ανάλυση του αγγλικού «The Economist» (4/6) για τις εκλογές στην Τουρκία την ερχόμενη Κυριακή προκάλεσε την οργή του πρωθυπουργού κ. Ερντογάν και στελεχών του κυβερνητικού κόμματος οι οποίοι, ομόφωνα σχεδόν, κατηγορούν το Ισραήλ σαν εμπνευστή του.

Το άρθρο δεν αμφισβητεί την πρόοδο που σημείωσε η Τουρκία με τη διακυβέρνηση Ερντογάν, «υποδεικνύει» όμως στους Τούρκους «να ψηφίσουν το κόμμα της Αντιπολίτευσης» ώστε να μη εξασφαλίσει το κυβερνητικό κόμμα τόση δύναμη που να διαμορφώσει, όπως εκείνο θα ήθελε, το νέο σύνταγμα.

Ο κ. Ερντογάν, μιλώντας χθες σε προεκλογική συγκέντρωση στα Αδανα, κατηγόρησε τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης κ. Κιλιτσντάρογλου ως «όργανο των διεθνών συμμοριών» στις οποίες τοποθετεί και το «Economist».

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου δήλωσε ότι το άρθρο του περιοδικού «μαρτυρεί την ανησυχία του Ισραήλ για την πολιτική της Τουρκίας» και άλλα κυβερνητικά στελέχη «διαπίστωσαν» ότι «το Ισραήλ εμπνέει τις επιθέσεις» εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν «σε εκδίκηση της πολιτικής της στα ζητήματα της Μέσης Ανατολής».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook