Τη διαμαρτυρία των οδηγών ΤΑΧΙ έχει προκαλέσει η «εμφάνιση» ενός τρένου 3ων βαγονιών στην πόλη της Ιεράπετρας το τελευταίο 4ημερο. Ο λόγος είναι ότι το εν λόγω τρενάκι πραγματοποιεί διαδρομές με αρκετές στάσεις ακόμα και έξω από ξενοδοχεία της περιοχής για να επιβιβάζει και να αποβιβάζει τουρίστες.
Σήμερα το πρωί μάλιστα, οι οδηγοί των ΤΑΧΙ, εγκλώβισαν με τα ΙΧ αυτοκίνμητα τους το τρενάκι έξω από τη πλατεία δημαρχείου, εμποδίζοντας το να φτάσει στο προορισμό του, υποστηρίζοντας ότι δεν διαθέτει την απαιτούμενη άδεια.
Στην επικοινωνία μας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κο Ζαφειράκη Εμμ. για να μάθουμε εάν υπάρχει σύμβαση μεταξύ Δήμου και ιδιοκτήτη του τρένου, μάθαμε ότι δεν έχει εκδοθεί καμιά άδεια από πλευράς Δήμου για αυτή τη δραστηριότατα και ότι το Αστυνομικό Τμήμα έχει ενημέρωση για το θέμα.
Έτσι, από το Αστυνομικό Τμήμα της Ιεράπετρας, ενημέρωσαν ότι ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης του τρένου έχει άδεια από το 2009 από τον ΕΟΤ η οποία ισχύει έως το 2014. Πλέον, το τμήμα Τροχαίας της Ιεράπετρας θα είναι υπεύθυνο σε περίπτωση που δημιουργηθεί κάποια παράβαση των όρων της άδειας, όπου και βεβαιώθηκε αμέσως από τις πρώτες μέρες.
Άρα, από τη στιγμή που θα τηρούνται τα νόμιμα, με την αφετηρία να είναι συγκεκριμένη αλλά και τον προορισμό επίσης, χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς για επιβιβάσεις τουριστών, δε θα δημιουργηθούν κωλύματα, μας ενημέρωσαν από το Αστυνομικό Τμήμα.

Ράδιο Λασίθι

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook