Καμία ουσιαστική διάψευση της έντονης φημολογίας που υπάρχει στην τοπική κοινωνία του Λασιθίου για την συγχώνευση και κατάργηση του Τελωνίου στη Σητεία δεν έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε κοινοβουλευτική παρέμβαση των Βουλευτών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λ. Αυγενάκη και Χ. Μαρκογιαννάκη, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τις ανησυχίες των πολιτών.

 

Ειδικότερα, οι δύο βουλευτές είχαν αναφέρει στον κ. Παπακωνσταντίνου ότι  «στην τοπική κοινωνία του Λασιθίου κυκλοφορεί έντονη φημολογία τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης για συγχωνεύσεις υπηρεσιών. Στα πλαίσια αυτών, υπάρχει ανησυχία ότι ενδέχεται να κλείσει και να συγχωνευτεί με άλλη υπηρεσία του Νομού Λασιθίου και το Τελωνείο Σητείας».

 

Στο απαντητικό έγγραφό του, ο αρμόδιος Υπουργός δεν διαψεύδει τις πληροφορίες και επισημαίνει ότι:

«Στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, είχε τεθεί στη διαβούλευση, μεταξύ άλλων και η αναδιοργάνωση των Κεντρικών και Περιφερειακών Τελωνειακών Υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και είχε συσταθεί Ομάδα Εργασίας με τη συμμετοχή των κοινωνικών, επαγγελματικών παραγωγικών φορέων της χώρας, με έργο τη μελέτη του θέματος αυτού», ενώ τονίζει ότι «προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις για την αναδιοργάνωση των Τελωνιακών Υπηρεσιών».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook