Το Τμήμα Νέων της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, σε μια προσπάθεια που κάνει, για την ανάδειξη της Ιστορίας της πόλης καθώς και για την ανάδειξη του ποδηλάτου, ως εναλλακτικού μέσου, προσκαλεί το Σάββατο, στις 10:30 σε ποδηλατοβόλτα πάνω στα Ενετικά Τείχη.

Όπως αναφέρουν στην προσκλητήρια επιστολή, τα Ενετικά Τείχη, είναι ανάγκη να αναδειχτούν με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνουν μέρος της καθημερινότητας. Να αναδειχθούν ώστε να είναι επισκέψιμα όλες τις ώρες τις μέρες , χωρίς να υπάρχει φόβος τις νυχτερινές ώρες.

Επίσης σε κάποια σημεία ακόμη και η πρόσβαση με τα πόδια θεωρείται δύσκολη, καθώς τα νερά του χειμώνα παρέσυραν το χαλίκι και έχει δημιουργηθεί ρυάκι. Επομένως χρήζει επιτακτικής ανάγκης, να γίνουν από την Δημοτική Αρχή οι απαραίτητες παρεμβάσεις, ώστε το μεγάλο μονοπάτι από την Βίγλα ως και τον προμαχώνα του Αγ. Ανδρέα, να ξαναγίνει ένα ευχάριστο μονοπάτι περιπάτου. Επίσης σε συγκεκριμένα σημεία τα Τείχη δείχνουν εγκαταλελειμμένα και κυρίως τις βραδινές ώρες γίνονται τόπος συνάντησης “περιέργων”.

Ακόμη να τοποθετηθούν πινακίδες που θα επισημαίνουν στους ιδιοκτήτες ζώων πως πρέπει να φροντίζουν να απομακρύνουν τα περιττώματα των κατοικίδιων τους.

Ένα σημαντικό στοιχείο που θα έδινε παραπάνω ζωντάνια στα Τείχη είναι οι κοινωνικές δραστηριότητες πάνω σε αυτά. Θα ήταν ευχής έργον αν σε εβδομαδιαία βάση ο Δήμος σε συνεργασία με κινήσεις πολιτών και άλλους φορείς φρόντιζε να πραγματοποιούνται, συναυλίες, αθλητικές δράσεις, κοινωνικές δράσεις κ.α. Επιτυχημένο παράδειγμα, αποτέλεσε η δράση που διοργάνωσε ο Δήμος, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, την περασμένη Κυριακή. Δεν χρειάζονται όμως αφορμές για την ανάδειξη και την φροντίδα των τειχών, πρέπει να είναι τακτικό μας μέλημα!

Είναι στο χέρι μας να πιέσουμε προκειμένου τα τείχη να γίνουν μέρος της ζωής μας, να τα νοιώσουμε γειτονιά μας και να μην τα αφήσουμε να ερημώσουν. Γι αυτό σας καλούμε το Σάββατο 10:30 στο Μηχανολογικό, για μια βόλτα πάνω στα τείχη, έως τη Βίγλα με επιστροφή!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook