Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά, που ελήφθη μετά  από τη χθεσινή συνεδρίασή του, αναπροσαρμόζονται τα τέλη χρήσης αιγιαλού και κοινόχρηστων χώρων στην Κεντρική Πλατεία Πλατανιά και στη Δημοτική Ενότητα Κολυμπαρίου και Βουκολιών.

Στην πρώτη περίπτωση η αναπροσαρμογή αφορά σε αύξηση από τα 100 σε 110 ευρώ, με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και του Συμβουλίου,  ενώ στη δεύτερη που δεν υπήρχε καθόλου επιβολή τελών χρήσης αιγιαλού  , τα τέλη προσδιορίστηκαν στα 17 ευρώ.

\”Με τον τρόπο αυτό θα υπάρχει μια ισόρροπη αντιμετώπιση στο Δήμο Πλατανιά\”,  όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο flashnews.gr ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, καθώς στις Βουκολιές δεν υπήρχε πρόβλεψη για την είσπραξη τελών χρήσης αιγιαλού ενώ στο Κολυμπάρι η σχετική ρύθμιση δεν εφαρμόζοταν\”.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, η επιβολή τελών χρήσης αιγιαλού στο Κολυμπάρι είναι ανταποδοτική και από αυτήν δεν θα προκύψουν έσοδα για το δήμο. Θα διατεθούν για την ναυαγοσωστική προστασία της περιοχής, καθώς προστέθηκε ένας ακόμα ναυαγοσωστικός πύργος ενόψει της τουριστικής περιόδου αλλά και για τις αυξημένες δαπάνες για καθαριότητα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook