Πέντε υπηρεσίες της θα καταργήσει η διεθνής υπηρεσία τουBBC, το BBC World Service, στο πλαίσιο των περικοπών της χρηματοδότησης του Οργανισμού από το υπουργείο Εξωτερικών.

Το World Service εκπέμπει σε ολόκληρο τον πλανήτη σε ένα κοινό εκατομμυρίων ανθρώπων στην αγγλική γλώσσα και σε άλλες 31 γλώσσες.

Ο Οργανισμός θα καταργήσει τις υπηρεσίες του της Αλβανίας, της ΠΓΔΜ, της Σερβίας και της Πορτογαλίας για την Αφρική καθώς και την αγγλική υπηρεσία για την περιοχή της Καραϊβικής.

«Αυτή η κίνηση δεν αντανακλά την απόδοση των συγκεκριμένων υπηρεσιών ή προγραμμάτων», είπε ο Πίτερ Χόροκς, διευθυντής Διεθνών Ειδήσεων του BBC.

«Απλά υπάρχει η ανάγκη για εξοικονόμηση εξαιτίας του ύψους των περικοπών της χρηματοδότησης (…) και πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στις γλώσσες όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη και όπου έχουμε τη μεγαλύτερη επιρροή».

Τη Δευτέρα, το BBC ανακοίνωσε ότι θα κλείσει 200 ιστοσελίδες μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, σε μία προσπάθεια να μειώσει το κόστος και να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του διαδικτυακού του περιεχομένου, ενώ θα καταργήσει και 360 θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook