Η βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, κα Μαρία Σκραφνάκη, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι, σήμερα 7-6-2011, υπογράφηκε από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών κ. Ιωάννη Οικονομίδη, η ένταξη του έργου «ΓΟΥΡΝΕΣ-ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας 2007-2013»(τομεακό πρόγραμμα προσπελασιμότητας του Υπουργείου Υποδομών), με συνολική δημόσια δαπάνη 85.000.000ευρώ.
Το συγκεκριμένο έργο, αφορά την αναβάθμιση και την διαπλάτυνση του Βόρειου Οδικού Άξονα μήκους 9,2 χιλιομέτρων και συγκεκριμένα στο τμήμα Γούρνες-Χερσόνησος, με στηθαία ασφαλείας και με νέα γέφυρα στον Αποσελέμη. 
Το ποσό των 85.000.000ευρώ που εξασφαλίστηκαν, είναι επιπλέον χρήματα για την Κρήτη, που θα βοηθήσουν στην αναβάθμιση του Βόρειου Οδικού Άξονα, όπου γίνονται πολλά ατυχήματα και στην ανάπτυξη του νομού μας.
 
Το έργο θα δημοπρατηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και η κα Σκραφνάκη θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά την πορεία του συγκεκριμένου έργου, μέχρι την τελική του υλοποίηση. 
Επίσης η κα Σκραφνάκη, ευχαριστεί προσωπικά τον Υπουργό Υποδομών κ. Ρέππα, τον Υφυπουργό κ. Μαγκριώτη, τον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Ρήγα, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ. Οικονομίδη, τους υπηρεσιακούς παράγοντες των αρμόδιων Διευθύνσεων του Υπουργείου Υποδομών, και την ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ, για τη συνεργασία που είχαμε και για την συμβολή τους στη διαδικασία ένταξης του συγκεκριμένου έργου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook