Μια φωτογραφία του μόνο με το εσώρουχο «καίει» τον αμερικανό βουλευτή Αντονι Γουίνερ και πιθανότατα θα του στοιχίσει τη δημαρχία της Νέας Υόρκης.

Ο βουλευτής των Δημοκρατικών από τη Νέα Υόρκη αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι ο ίδιος έστειλε μέσα από το Twitter σε μια νεαρή γυναίκα μία φωτογραφία που τον έδειχνε να φοράει μόνο το μποξεράκι του. Προηγουμένως είχε αρνηθεί ότι είναι ο δράστης της …διαδικτυακής παρενόχλησης και υποστήριζε ότι ο λογαριασμός του στο Twitter είχε πέσει θύμα χάκερ.

Το σκάνδαλο ξέσπασε όταν ένας διαδικτυακός τόπος συντηρητικων αντιλήψεων (BigGovernment.com) ανέφερε ότι από το λογαριασμό του βουλευτή στο Twitter είχε αποσταλεί μια φωτογραφία που δείχνει τον «καβάλο» ενός άνδρα χωρίς να φαίνεται το πρόσωπό του. Αν και στην αρχή αρνήθηκε τα πάντα, στη συνέχεια ο βουλευτής  έπεσε σε αντιφάσεις και ανέφερε ότι δεν είναι βέβαιος εάν η φωτογραφία είναι πράγματι δική του.

Τη Δευτέρα, η ίδια ιστοσελίδα που αποκάλυψε το θέμα, ανέφερε ότι άλλη μία φοιτήτρια έλαβε φωτογραφίες του Γουίνερ και δημοσίευσε το σχετικό υλικό. Ετσι ο βουλευτής αναγκάστηκε να προβεί σε δημόσια ομολογία της διαδικτυακής αταξίας του, που ενδεχομένως θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην πολιτική καριέρα του. Ηδη η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι ζήτησε να γίνει έρευνα για να διαπιστωθεί εάν ο βουλευτής παραβίασε τους κανόνες ηθικής του σώματος.

\"\"
Ο βουλευτής σκουπίζει τα δάκρυά του κατά τη συνέντευξή Τύπου στην οποία παραδέχτηκε ότι αυτός είναι ο δράστης της διαδικτυακής παρενόχλησης ( Πηγή: AP Photo/Richard Drew)

Στη συνέντευξη Τύπου ο βουλευτής ζήτησε δακρυσμένος συγγνώμη για «το τρομερό λάθος», όπως το χαρακτήρισε, ενώ υπογράμμισε ότι δεν θα παραιτηθεί. Παραδέχτηκε επίσης ότι είχε «ανάρμοστες συνομιλίες» μέσω τηλεφώνου και Internet με άλλες έξι γυναίκες, αν και δεν είχε μαζί τους άλλου είδους σχέσεις.

Ο Γουίνερ, 46 ετών, είναι βουλευτής 14 χρόνια και θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του Δημοκρατικού Κόμματος. Μέχρι να ξεσπάσει το σκάνδαλο ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα διεκδικούσε τη δημαρχία της Νέας Υόρκης το 2013. Είναι γνωστός για τις φιλελεύθερες απόψεις του.

Πρόσφατα ο Γουίνερ παντρεύτηκε στενή συνεργάτιδα της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον. Δήλωσε πάντως ότι όσο είναι παντρεμένος δεν έχει απατήσει τη γυναίκα του. Προτού παντρευτεί εθεωρείτο ένας από τους πιο περιζήτητους εργένηδες της Νέας Υόρκης.


tovima

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook