Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται στην Ηγουμενίτσα και τις γύρω περιοχές, οι κατεδαφίσεις και ο καθαρισμός των χώρων από παράνομα παραπήγματα και σκηνές που στήθηκαν από τους εκατοντάδες λαθρομετανάστες που καθημερινά «πολιορκούν» το λιμάνι με την ελπίδα να περάσουν κρυφά σε κάποιο πλοίο με προορισμό την Ιταλία. 
Και σήμερα, μηχανήματα και εργάτες του δήμου, με τη βοήθεια αστυνομικών, προχώρησαν στον καθαρισμό περιοχών, όπου είχαν εγκατασταθεί παράνομα καταυλισμοί και είχαν δημιουργηθεί ανθυγιεινές συνθήκες, αλλά και επικίνδυνες εστίες πυρκαγιών σε δασικές εκτάσεις. 
Κατά την επιχείρηση καθαρισμού των χώρων απομακρύνθηκαν είκοσι τέσσερα παραπήγματα και αυτοσχέδιες σκηνές από τέσσερις εγκαταλελειμμένους καταυλισμούς παράνομων μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονταν στον ελαιώνα Γραικοχωρίου – Λαδοχωρίου και στο δασύλλιο του ενετικού κάστρου της πόλης της Ηγουμενίτσας. 
Οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχισθούν τις επόμενες ημέρες, λόγω του μεγάλου αριθμού εναπομεινάντων εγκαταλελειμμένων καταυλισμών στα περιαστικά αλσύλλια. 
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook