Ζητήματα στρατιωτικής συνεργασίας στο μέτωπο του Αφγανιστάν αλλά και οικονομικά ζητήματα, όπως η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και η κατάσταση στην Ελλάδα, απασχόλησαν την Άνγκελα Μέρκελ και τον Μπαράκ Ομπάμα κατά την επίσκεψη της πρώτης στην Ουάσιγκτον την Τρίτη.

Σε ό,τι αφορά την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, Ομπάμα και Μέρκελ συμφώνησαν ότι πρέπει να τεθεί σε έλεγχο όπως και ότι η οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη δεν θα πρέπει να βάλει σε κίνδυνο την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Επιπλέον είπαν στη κοινή συνέντευξη Τύπου ότι θα συνεχίσουν να συνομιλούν για την κρίση χρέους, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της Ελλάδας.

Ο ίδιος ο Ομπάμα είχε υπογραμμίσει σε προηγούμενη ευκαιρία ότι η κρίση στην Ευρωζώνη είναι ένα από τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει και η αμερικανική οικονομία.

Συμφώνησαν ακόμη ότι ο ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι πρέπει να παραιτηθεί όπως και ότι πρέπει να ενταθεί η πίεση εναντίον του μέχρι να πειστεί να αποχωρήσει από την εξουσία.

Συζητήθηκε ακόμη και η κατάσταση στα μέτωπα του Αφγανιστάν (όπου οι δύο οι χώρες συνεργάζονται), του Ιράκ και της Λιβύης.

in.gr