Αποφασίζουμε και διατάσσουμε. Κάπως έτσι φαίνεται να λειτουργεί η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Σούπερ Λίγκα και την ΕΠΑΕ που φαίνεται ότι στην κρίση πανικού που τους έχει πιάσει αποφάσισαν σήμερα να εκβιάσουν ωμά τον ΟΦΗ.
Και τι εννοούμε με αυτό. Με λίγα λόγια οι υπεύθυνοι του ελληνικού ποδοσφαίρου στη σημερινή σύσκεψη που έγινε στην ΕΠΟ αποφάσισαν μυστικά και χωρίς να ανακοινώσουν τίποτα μέσω κάποιας επίσημης δήλωσης τους να ζητήσουν από την ΠΑΕ ΟΦΗ να αποσύρει την προσφυγή της από τα πολιτικά δικαστήρια διαφορετικά θα την αποβάλουν απ΄ όλα τα πρωταθλήματα.
Ο Πιλάβιος και η παρέα του βλέποντας ότι δεν μπορούν να τα βάλουν με την ελληνική δικαιοσύνη και τους νόμους της αποφάσισαν να χαράξουν κοινή γραμμή και να αποβάλουν τον ΟΦΗ απ΄όλα τα πρωταθλήματα αν δεν συνετιστεί με την γραμμή της ΕΠΟ.

Δεν υποχωρούν στον ΟΦΗ

Στον ΟΦΗ πάντως αυτή η είδηση δεν φαίνεται να έφερε αναστάτωση σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ειδικά στο νομικό τμήμα της ΠΑΕ που περίμενε ότι η ΕΠΟ θα έχει μια τέτοια αντίδραση από την στιγμή που ο ΟΦΗ ουσιαστικά της «τσαλάκωσε» το αυτοδιοίκητο στα πολιτικά δικαστήρια.
Πιο συγκεκριμένα στον ΟΦΗ γνωρίζοντας ότι η ΕΠΟ επί της ουσίας δεν μπορεί να προσβάλει μια δική της απόφαση και να πάει κόντρα στην ελληνική δικαιοσύνη , είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω στο δικαστικό τους αγώνα ξέροντας πλέον ότι μετά την δικαίωση τους από το Εφετείο Αθηνών και την προσωρινή διαταγή μέχρι τις 7 Ιουλίου για παύση κάθε δραστηριότητας στη Football League αν δεν συμμετέχουν οι ίδιοι στα πλέι οφ κρατάνε στο χέρι την Ελληνική Ομοσπονδία.
Παράλληλα το άρθρο 35 του ΚΑΠ που επικαλείται η ΕΠΟ για την τιμωρία της ΠΑΕ ΟΦΗ και την αποβολή της απ΄όλα τα πρωταθλήματα δεν έχει καμία ισχύ στην περίπτωση της κρητικής ομάδας καθώς ο ΟΦΗ προσέφυγε στο Εφετείο Αθηνών βάση της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ για τα Τρίκαλα η οποία έδινε το δικαίωμα στη Θεσσαλική ομάδα να προσφύγει στο Εφετείο Αθηνών. Με λίγα λόγια το ανώτατο δικαστικό όργανο της ΕΠΟ άνοιξε τον δρόμο στην ΠΑΕ ΟΦΗ για να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια για να βρει το δίκιο της σε πολιτική και όχι αθλητική αντιδικία με την Ομοσπονδία.
Θέμα τιμωρίας του ΟΦΗ και αποβολής του από το πρωτάθλημα δεν τίθεται και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και στην ΕΠΟ που μη έχοντας τι άλλο να κάνουν προσπαθούν να εκβιάσουν ωμά την κρητική ΠΑΕ να αποσυρθεί από τα πολιτικά δικαστήρια για να μην έχουν περαιτέρω προβλήματα στην ολοκλήρωση και την έναρξη των πρωταθλημάτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook