Ο Σύλλογος Προστασίας & Ανάπτυξης Τροχαλού Κουντούρας ύστερα από την  πρόσκληση του κ. Απόστολου Βουλγαράκη συμμετείχε σήμερα σε σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου στο Δημαρχείο στην Παλαιόχωρα οπου κι εξέθεσε τις θέσεις του :

1) Βιολογικός στην Παλαιόχωρα υπάρχει. Ονομάζεται «σύστημα Bioamp», και είναι η πιο τελευταία τεχνολογία βιολογικου στον κόσμο που γνωρίζουμε. Λειτουργεί σε 150 χώρες παγκόσμια και εφαρμόστηκε επι Δημαρχίας Ζουριδάκη.

2) Εάν θέλει ο τωρινός ξαναεκλεγμένος Δήμαρχος Δερμιτζάκης να τελειοποιήσει το σύστημα βιολογικού της Παλαιόχωρας, δεν μένει παρα να κατασκευάσει μια δεξαμενή περίπου 100 τετραγωνικών η οποία και θα βοηθήσει το σύστημα bioamp στην καλύτερη αποδόμηση των λυμάτων δίδοντας περισσότερο χρόνο στον μηχανισμό να λειτουργήσει μέσα στην δεξαμενή.

3) Εάν επαναφέρει συζητήσεις περι βιολογικού και σκέπτεται περί αυτού κάτι το οποίο πιά είναι άτοπο καθώς βιολογικός υπάρχει, κι εφόσον επιθυμεί ο Δήμαρχος να φτιάξει ντέ και καλά έναν πιο ακριβό, η θέση στο Τηγάνι είναι διαθέσιμη εδώ και δεκαετίες. Αρκεί να έχει την βούληση να το προχωρήσει. Ενας compact υπόγειος είναι μια χαρά, μάλιστα μέλος μας έχει προτείνει έναν τέτοιον αξίας μισού εκατ. ευρώ,

4) Ο Δήμαρχος Δερμιτζάκης δεν έκανε τίποτα άλλο παρα να επιμένει άκαμπτος στην θέση του, δηλ στην προσπάθεια να μεταφέρει τον βιολογικό από το Τηγάνι στα Τροχαλλού. Επιμονή σε ένα έργο αξίας άνω των είκοσι εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε ένα Ακατάλληλο φαράγγι, με δυσβάσταχτο κόστος λειτουργίας για τους Δημότες του Σελίνου και με τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση σχεδόν μη αναστρέψιμη!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook