Την Αθήνα με την Νέα Υόρκη αποφάσισε να συνδέσει μια αεροπορική εταιρεία με έντονο το ελληνικό στοιχείο στο προσωπικό της. Πρόκειται για την Hellenic Imperial, η οποία από τις 24 Ιουνίου ξεκινά πτήσεις τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Όπως ανακοινώθηκε, η εταιρεία θα εκτελεί πτήσεις κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο, με ώρα αναχώρησης από Αθήνα στις 17:30 και άφιξη στη Νέα Υόρκη στις 21:30 τοπική ώρα.

Αντίστοιχα, οι πτήσεις από Νέα Υόρκη θα αναχωρούν στις 23:00 με άφιξη στην Αθήνα στις 17:00 της επόμενης μέρας.

Εξάλλουν από την 1η Ιουλίου η εταιρεία ανοίγει τα φτερά της και στην ευρωπαϊκή αγορά, με απευθείας πτήσεις, έξι φορές την εβδομάδα, Αθήνα-Λονδίνο Gatwick, ενώ στις αρχές του επόμενου μήνα αρχίζει και πτήσεις προς Κουβέϊτ με τρία δρομολόγια την εβδομάδα. Αργότερα θα αρχίσουν πτήσεις και προς το Ντουμπάι.

Όπως δήλωσε ο γενικός εμπορικός διευθυντής της Hellenic Imperial, Κώστας Μαυρίκης, φιλοδοξία της εταιρείας είναι να πληρώσει το κενό που άφησε η Ολυμπιακή Αεροπορία στους απανταχού ομογενείς. Ήδη, τόνισε, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους Έλληνες της Αμερικής να ταξιδέψουν με την εταιρεία.

Η Hellenic Imperial είναι ιδιοκτησίας του Ιορδανού Ταλάλ Αμπουρεγιάλ, ιδρύθηκε το 2006 και διαθέτει δύο Airbus Α-340 και τέσσερα Boing 747. Επιπλέον, το 2010 κέρδισε το βραβείο της καλύτερης αεροπορικής εταιρείας τσάρτερ από το Ινστιτούτο Μεταφορών.

Η εταιρεία πλαισιώνεται στην πλειοψηφία της από Έλληνες πιλότους και πληρώματα καμπίνας, στελέχη της πρώην Ολυμπιακής, ενώ η τεχνική υποστήριξη γίνεται στην τεχνική βάση της Ολυμπιακής από επίσης τεχνικούς της πρώην Ολυμπιακής και η «βαριά» συντήρηση γίνεται στο εξωτερικό. Τέλος, την επίγεια εξυπηρέτηση στην Ελλάδα έχει αναλάβει η Swissport.

in.gr