Συνέντευξη τύπου θα δώσει η νεολαία Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης την Πέμπτη 9 Ιούνη και ώρα 10:00, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, με αφορμή την διεξαγωγή του φεστιβάλ \”ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2011\”.

Πρόγραμμα:

Παρασκευή 10 Ιούνη

18:00 – Συζήτηση με θέμα: \”Η πρόταση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς για έξοδο από την κρίση και η σύγχρονη επαναστατική προοπτική.\”

Ομιλητές:
Αγγελος Χάγιος – μέλος Π.Ε. ΝΑΡ
Κώστας Φουρικος – μέλος Κ.Σ. νΚΑ
Δημήτρης Γρηγορόπουλος – διδάκτωρ φιλοσοφίας, συντάκτης του περιοδικού \”Ουτοπία\”

21:00 – Παράσταση Θεάτρου Σκιών
\”Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ\”, με τον Άθω Δανέλλη

22:00 – Συναυλία
ΧΑΪΝΗΔΕΣ

Σάββατο 11 Ιούνη

18:00 – Προβολή:
DEBTOCRACY, ένα ντοκυμαντέρ για την κρίση από τους Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη

19:00 – Συζήτηση με θέμα: \”Η πτώχευση, το χρέος και η κρίση της ΕΕ. \”Αγανάκτηση\” από την Ελλάδα ως την Ισπανία.\”

Ομιλητές:
Μιχάλης Ρίζος – μέλος Π.Ε. ΝΑΡ
Μωυσής Λίτσης – οικονομικός συντάκτης, εφημερίδα \”Ελευθεροτυπία\”
Σπύρος Μαρκέτος – καθητής του τμήματος Ιστορίας του ΑΠΘ

21:30 – Συναυλία
μαθητικά συγκροτήματα
PAINT IT BLUE
IMAM BAILDI

Το κάλεσμα

Νέοι και νέες, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι,
‘Ενα χρόνο μετά από την υπογραφή του μνημονίου. Ένα χρόνο που η σύγχρονη χούντα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ διαλύουν τα δικαιώματά μας και καταδικάζουν ολόκληρη την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ένα χρόνο που επιδείνωσε δραματικά την ήδη μαύρη κατάσταση για τους εργαζόμενους και ειδικά τη νέα γενιά. Που καλείται να σπουδάσει στο σχολείο των εξετάσεων και των ταξικών φραγμών και να επιβιώσει σε συνθήκες ανεργίας, ελαστικής εργασίας, ανασφάλειας.
Αρκετά τους ανεχτήκαμε. Υπάρχει και άλλος δρόμος. Ο δρόμος του αγώνα, της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης. Που δείχνουν οι μάχες που δίνονται τα τελευταία χρόνια, από τις μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις μέχρι τους αγώνες στην Υγεία, την Παιδεία, τις Συγκοινωνίες ή την ηρωική μάχη στην Κερατέα. Που ανοίγουν οι αραβικές εξεγέρσεις και οι αγωνιζόμενοι στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη, σε ολόκληρο τον κόσμο.
Γιατί απέναντι στην βαρβαρότητα αυτού του συστήματος εμείς πρέπει να υπερασπιστούμε μια διαφορετική προοπτική. Γιατί απέναντι στην τυραννία του κέρδους θέλουμε την ιστορία να την γράψουν οι ίδιες οι ανάγκες μας.

Στα αδιέξοδα του καπιταλισμού μόνος δρόμος η αντικαπιταλιστική ανατροπή!
Με την επαναστατική αριστερά παλεύουμε για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης και της «μνημονιακής πολιτικής», για να μπλοκάρουμε την αντεργατική εκστρατεία και να πετύχουμε κατακτήσεις στο σήμερα, αναγκαίες για την ίδια την επιβίωσή μας. Παλεύουμε για την ανατροπή αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος, για την επανάσταση και το σύγχρονο κομμουνισμό.
Στην προσπάθεια αυτή απαιτείται ένα νεό αναγεννημένο πολιτικό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, αλλά και μια άλλη επαναστατική αριστερά, αντίστοιχη των απαιτήσεων των καιρών. Στην οικοδόμηση αυτής της αριστεράς συμβάλλει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το μέτωπο στο οποίο συμμετέχουμε μαζί με άλλες οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και πλήθος ανένταχτων αγωνιστών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook