Το Ελληνικό Σύνταγμα υπερίσχυσε του …Μνημονίου.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου δικαιώνει, σε πρώτη φάση, τους 17 εργαζόμενους του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Λινοπεραμάτων, οι οποίοι είχαν προσφύγει στην Δικαιοσύνη διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ευ. Καρεκλάκη που δημοσιεύεται στη Πατρίδα, το δικαστήριο υποχρεώνει την ΔΕΗ να απέχει από την αξίωση της επιστροφής των καταβληθέντων χρημάτων υπερωριακής απασχόλησης για το τετράμηνο Μαρτίου-Ιουνίου, ενώ διατάσσει σε περίπτωση τμηματικής παρακράτησης μέρους των χρημάτων αυτών, να επιστραφούν στους δικαιούχους σε εκτέλεση της αποφάσεως.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική απόφαση που αναμένεται να «ανοίξει» το δρόμο διεκδίκησης και για άλλα σωματεία.

Υπενθυμίζεται ότι έντονη διαμάχη των εργαζομένων στον ΑΗΣ Λινοπεραμάτων με την κεντρική διοίκηση της ΔΕΗ, ξεκίνησε όταν αυτή απαίτησε να της επιστρέψουν μέρος των δεδουλευμένων υπερωριών για το τετράμηνο Μαρτίου-Ιουνίου 2010, ενώ αρνούνταν να τους καταβάλλει τις δεδουλευμένες υπερωρίες για το εξάμηνο Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2010.

Οι εργαζόμενοι, από τις αρχές του προηγούμενου μήνα, αντέδρασαν με απεργιακές κινητοποιήσεις ενώ η προσφυγή στα δικαστήρια φάνηκε ότι δικαίωσε τον αγώνα τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook