Προγραμματισμένη σύσκεψη στο Δήμο Καντάνου, με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Αποστόλη Βουλγαράκη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην οποία συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα έργα υποδομής που είναι σε εξέλιξη καθώς και έργα που πρέπει να προγραμματιστούν στον Δήμο.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις μελέτες που πρέπει να προγραμματιστούν και σε αυτές που πρέπει να ολοκληρωθούν στο άμεσο μέλλον.
Νέα μελέτη στον Δρόμο Ταυρωνίτης – Παλαιόχωρα στο Τμήμα Κακόπετρου.

Να συνεχιστούν οι μελέτες Άναβος – Κάντανος,
Πέτρα Σελί – Σούγια,
Ροδοβάνι – Τεμένια ,
Ανησαράκι – Κάντανος.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα του (ΒΟΑΚ) της μελέτης Παλαιόχωρας – Ελαφονήσι όπου υπάρχουν 3 ολοκληρωμένες μελέτες, και αποφασίστηκε να υπάρξει νέα συνάντηση μετά την επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη στον Δήμο Κισάμου, να αποφασισθεί ποιά μελέτη θα προωθηθεί προς ένταξη.
Επίσης συζητήθηκε και με κατοίκους της περιοχής το θέμα του Βιολογικού της Παλαιόχωρας.

Ο Βιολογικός της Παλαιόχωρας είναι το πιο βασικό εργαλείο Ανάπτυξης της περιοχής, με δεδομένο ότι το 70% & άνω των κατοίκων του Δήμο ζουν ή δραστηριοποιούνται στην περιοχή αυτή . Το θέμα αυτό ταλανίζει την περιοχή πάνω από μια 10ετία.

Η συζήτηση πάνω στο πρόβλημα αυτό έγινε σε θετικό κλίμα, παρά τις αντίθετες προσεγγίσεις των παραγόντων, και αποφασίστηκε πάνω σε μια πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη και του Δημάρχου, να επαναληφθεί η συζήτηση αυτή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Αντιπεριφερειάρχης υποσχέθηκε ότι τα δημοπρατημένα έργα θα αρχίσουν να υλοποιούνται μέσα στον Ιούνιο.

Επίσης συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας της Περιφέρειας και του Δήμου Καντάνου – Σελίνου, στο Τομέα του Τουρισμού και της Κοινωνικής Πολιτικής, καθώς και στο πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» με άξονα προτεραιότητας «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση» που χρηματοδοτείται με 190.000,00 € από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο.

Οι συναντήσεις αυτές θα συνεχιστούν σε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, για τον συντονισμό & την αποτελεσματικότητα των κοινών ενεργειών μας για την Ανάπτυξη του Νομού μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook