\”Τα ονόματα των οφειλετών που δεν ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του δήμου μέσω ειδοποιήσεων, για την εξόφληση των χρεών, «φεύγουν» προς όλες τις τράπεζες, προκειμένου να βρεθεί ο τραπεζικός λογαριασμός κάθε οφειλέτη που αν οφείλει πάνω από 294 ευρώ αντιμετωπίζει ακόμα και τη δέσμευση ΑΦΜ\”, \”Η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου είναι υποχρεωμένη, για την αποφυγή κινδύνων καταλογισμών και ποινικών διώξεων, να προβεί σε όλα τα νόμιμα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών».

Τα παραπάνω αποτελούν απόσπασμα από δελτίο τύπου του Δήμου Ρεθύμνου που ενημερώνει για την ενεργοποίηση νόμιμων διαδικασιών που ισχύουν για όλους τους  Δήμους και εξασφαλίζουν την είσπραξη χρεών δημοτών.

Σε δηλώσεις του προς το flashnews.gr, ο δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης τονίζει ότι

\” η οικονομική υπηρεσία του δήμου Ρεθύμνου, συνεχώς και αδιαλήπτως τηρεί τη νομοθεσία χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις. Μέσα στα πλαίσια της ευθύνης του υπαλλήλου είναι να φροντίζει να εξαντλεί όλα τα νόμιμα μέσα για να εισπράττει τις οφειλές του Δήμου έναντι τρίτων\” και συνεχίζει

\”διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος του καταλογισμού και της παράβασης καθήκοντος\”.

Όπως μας εξήγησε ο κ. Μαρινάκης, η αντίθετη συμπεριφορά, δηλαδή της μη ενεργοποίησης του δικαιώματος που προαναφέρθηκε,  μπλοκάρει τις απαιτούμενες διαδικασίες σε βάρος των δημοσίων εσόδων

Πληροφορίες  αναφέρουν ότι τα πρώτα οικονομικά \”ραβασάκια\” με ονόματα οφειλετών έχουν ήδη σταλεί  σε τράπεζες.

Σύμφωνα βέβαια με την ισχύουσα νομοθεσία, σε περίπτωση που \”ανοίξουν\” τραπεζικοί λογαριασμοί δημοτών, το ποσό που μπορεί να \”τραβήξει\” ο δικαιούχος δεν ξεπερνά το 25% των συνολικών χρημάτων του λογαριασμού.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook