Υποδεχόμενος σήμερα Τετάρτη  το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, εξέφρασε τη στήριξή του στην προσπάθεια των νέων αγροτών.

Ο Κ. Παπούλιας σημείωσε ότι αν αρχίσει να ξεπερνιέται η κρίση στον αγροτικό τομέα, «το μήνυμα θα είναι πάρα πολύ αισιόδοξο ότι θα την ξεπεράσουμε τελικά την οικονομική κρίση».

Αναφέρθηκε δε στην προσπάθεια που καταβάλλει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη διαφήμιση των προϊόντων κατά περιοχές και δήλωσε πεπεισμένος ότι ο αρμόδιος υπουργός «πρέπει να έχει πολύ καλή συνεργασία με όλους που ασχολούνται με τη γη και την κτηνοτροφία και – όσο μπορέσει- να δώσει τη μάχη στις Βρυξέλλες, για την επίτευξη των στόχων που όλοι επιθυμούμε».

Προέβλεψε ακόμη ότι τα επόμενα χρόνια «πρέπει να περιμένουμε δυσκολίες από τις Βρυξέλλες στον αγροτικό τομέα».

Εκ μέρους της Π.Ε.Ν.Α. ο πρόεδρός της, Βασίλης Γιαννόπουλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δήλωσε ότι η Ένωση θα βρίσκεται πάντα μπροστά και θα συζητά με τους αρμόδιους, με στόχο, μεταξύ άλλων, την καταξίωση του αγροτικού επαγγέλματος, ενώ τόνισε την ανάγκη πολιτεία, πολιτική και πολίτες να εκτιμήσουν το αγροτικό επάγγελμα.

«Πρέπει να γίνει σοβαρή δουλειά σ\’ αυτόν τον χώρο, πρέπει η πολιτεία και οι πολιτικοί μας να καταλάβουν ότι το αγροτικό επάγγελμα έχει απήχηση σε όλους τους τομείς της οικονομίας και στην κοινωνία. Και αν ο αγροτικός τομέας δε συνδεθεί με τον πολιτισμό μας, με την κοινωνία γενικότερα και ο αστός να αποκτήσει ιδιαίτερη ευαισθησία για το αγροτικό επάγγελμα και την παραγωγική διαδικασία, τότε δεν πρόκειται αυτή η χώρα, που δεν έχει και πολλές άλλες δυνατότητες πέρα απ\’ αυτή, να ευημερήσει και να ξεπεράσει το τέλμα που βρίσκεται».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook