Κατά εκατοντάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι των κοινοτήτων της Αριζόνα, καθώς η πύρινη λαίλαπα που κατακαίει δασικές εκτάσεις πλησιάζει κατοικημένες περιοχές. Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που αρνούνται να εκκενώσουν τις εστίες τους.

Από την δεύτερη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της Αριζόνα έχουν καταστραφεί μέχρι στιγμής 950.000 στρέμματα γης, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν 2.500 πυροσβέστες και 22 ελικόπτερα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Δασών, ένα τεράστιο σύννεφο καπνού καλύπτει
την ορεινή περιοχή Γουάλοου, στα σύνορα της Αριζόνα με το Νέο Μεξικό.

Τις προσπάθειες των πυροσβεστών εμποδίζουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και η ξηρασία που ευνοεί την εξάπλωση της φωτιάς, διευκρίνισε η υπηρεσία.

Οι Αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν τα σπίτια τους, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που δηλώνουν έτοιμοι να προστατέψουν τις περιουσίες και τις επιχειρήσεις τους. Οι Αρχές μίλησαν για παράτολμη ενέργεια και τους ζήτησαν να υπογράψουν χαρτί ότι αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη για ό,τι συμβεί. Ωστόσο, δεν μπορούν να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

in.gr