Το Ηράκλειο στην τελική τριάδα των Υποψήφιων Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών Νεολαίας για το 2014.
 
Στις τρεις επικρατέστερες πόλεις της Ευρώπης, προκρίθηκε το Ηράκλειο μεταξύ πολλών Ευρωπαϊκών πόλεων όπως η Βαρκελώνη, το Ικόνιο της Τουρκίας κ.α.
Με βάση την επίσημη ενημέρωση που είχε ο Δήμος μας από την αρμόδια επιτροπή το Ηράκλειο είναι στους τρεις τελικούς υποψηφίους για την «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» 
Η Επιτροπή εξέτασε όλες τις προτάσεις που είχαν υποβάλλει Δήμοι από όλη την Ευρώπη και κατέληξε σε τρεις πόλεις: το Ηράκλειο, Ιβάνοβο από την Ρωσία και τη Θεσσαλονίκη. 
Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Ηρακλείου διεκδικεί για δεύτερη φορά τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας. 
Η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νέων είναι ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια με στόχο να αναπτύξει την επικοινωνία και την αλληλογνωριμία των νέων όλης της Ευρώπης.
 Πρόκειται για ένα τίτλο που δίνεται από το European Youth Forum σε μια ευρωπαϊκή πόλη για ένα ολόκληρο έτος, κατά τη διάρκεια του οποίου, δίνεται σ’ αυτήν, η ευκαιρία να παρουσιάσει νεολαιίστικες δράσεις που σχετίζονται με την πολιτιστική, αθλητική, κοινωνική, πολιτική και οικονομική τοπική ζωή και ανάπτυξη. Ιδιαίτερα, ενθαρρύνονται νέες ιδέες και καινοτόμα προγράμματα σχετικά με την ενεργό συμμετοχή των Νέων, που αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της σχέσης μεταξύ της Τοπικής Κοινωνίας και των Ευρωπαϊκών Οργανισμών, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη ενοποιητική διαδικασία και την ενεργοποίηση των Νέων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Το Ηράκλειο έχει όλες τις προϋποθέσεις για ν’ αναδειχθεί Πρωτεύουσα Νεολαίας το 2014, που σημαίνει ότι για μια ολόκληρη χρονιά η πόλη θα είναι σημείο αναφοράς και επίσκεψης πολλών νέων της Ευρώπης. 
Με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία ο Δήμος Ηρακλείου θα μπορέσει να ενισχύσει την πρόταση που έχει ήδη καταθέσει κατά την α’ φάση που ολοκληρώθηκε την 1η Μαίου και να προχωρήσει σε μία αναλυτική παρουσίαση των εκδηλώσεων που προγραμματίζει να γίνουν. 
Η πρόταση περιελάμβανε Νεανικές Δράσεις που θα λάβουν χώρα το 2014 και καλύπτουν θέματα όπως το Περιβάλλον, ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός, οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί, η Νεανική Επιχειρηματικότητα & Απασχόληση, οι Καινοτομίες & Νέες Τεχνολογίες, η Λογοτεχνία, η Αγροτική Τοπική Οικονομία, η Δια Βίου Μάθηση, η Φυλετική Διαφορετικότητα, τα Σύγχρονα Κοινωνικά Ζητήματα, οι Σύγχρονες Νεανικές Δομές κ.α. 
Η τελική επιλογή θα γίνει στην Σύνοδο του European Youth Forum που θα λάβει χώρα στη Μπράγκα της Πορτογαλίας στις 18-20 Νοεμβρίου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook