Εξομολογήσεις μέσω διαδικτύου πραγματοποιούν δήθεν εξομολογητές στην Ελλάδα. Πώς πλησιάζουν τα θύματά τους. Οι καταγγελίες και οι επικίνδυνες ερωτήσεις

Θύματα απατεώνων που εμφανίζονται ως ιερείς και προσφέρουν υπηρεσίες μέσω διαδικτύου, έχουν πέσει συμπολίτες μας.

Τουλάχιστον τέσσερις πολίτες έχουν προχωρήσει σε καταγγελία για εξομολογήσεις από ιερείς-μαϊμού, τις οποίες ερευνά το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με το Amen.gr, πρόκειται για καταγγελίες Ελλήνων πολιτών οι οποίοι έπεσαν στην παγίδα και εξομολογήθηκαν σε άγνωστο άτομο που υποστήριζε πως ήταν ορθόδοξος ιερέας.
Σε μία από τις καταγγελίες γίνεται αναφορά και σε χρηματικό ποσό που δόθηκε στον "ιερέα".

Η συμμορία των "διαδικτυακών εξομολογητών", στέλνει σε κινητά μηνύματα με την διεύθυνση τα οποία πληροφορούν τους ανυποψίαστους ότι μπορούν να μιλήσουν μέσω υπολογιστή με κάποιον "πνευματικό" ή με τον "Γέροντα" μονής που συνήθως δεν υπάρχει.

Η σύνδεση γίνεται με εικονοκλήση, ακόμη και από κινητό, μέσω της εφαρμογής Skype.

Όπως αναφέρει το Amen.gr ο υποτιθέμενος εξομολογητής, είναι πολίτης, που δεν έχει σχέση με την ορθόδοξη εκκλησία, αλλά απλά φορά πετραχήλι.

Για να ξεκινήσει η διαδικτυακή εξομολόγηση ο πιστός πληρώνει είτε μέσω πιστωτικής είτε μέσω prepaidcard ένα ποσό.

Ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι το γεγονός ότι ο ιερέας-μαϊμού, κάνει πολύ προσωπικές ερωτήσεις, για την εργασία, τις τραπεζικές καταθέσεις, την οικογενειακή κατάσταση και άλλα, που φυσικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον.

Σύμφωνα με την ορθόδοξη εκκλησία, "η Εξομολόγηση είναι αναπόσπαστο στοιχείο τής ορθόδοξης χριστιανικής ζωής. Διαδικτυακή εξομολόγηση δεν γίνεται. Κατά την εξομολόγηση ο ιερέας δεν μεταδίδει την άφεση εξ αποστάσεως, αλλά δια της επιθέσεως των χειρών στην κεφαλή του μετανοούντα. "

news247.gr