Αντιπροσωπεία κινέζων αξιωματούχων θα επισκεφθεί αύριο την Πάτρα, ώστε να ενημερωθεί για τον πρωτογενή τομέα της Δυτικής Ελλάδος και να εξετασθεί η προοπτική ανάπτυξης διμερών εμπορικών σχέσεων. Παράλληλα, θα ξεναγηθεί στο νέο λιμάνι, ώστε να αποκτήσει εικόνα για το επίπεδο των μεταφορικών δικτύων της περιοχής.

Ειδικότερα η κινέζικη αντιπροσωπεία από την περιφέρεια Σιχουάν, θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα και θα διερευνήσει την δυνατότητα εξαγωγής αγροτικών προϊόντων από την Δυτική Ελλάδα. Για αυτό τον σκοπό έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών και οργανώσεων. Κατά την διάρκεια των συναντήσεων θα γίνει παρουσίαση επιλεγμένων προϊόντων, για τα οποία έχει ήδη εκδηλωθεί ένα πρώτο ενδιαφέρον, όπως ελαιόλαδο, κρασί, σταφίδα και αυγοτάραχο.

Επίσης η κινεζική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί το νέο λιμάνι και θα ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Κώστα Πλατυκώστα. Μετά το λιμάνι η κινέζικη αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί βιομηχανίες, που λειτουργούν στην ΒΙΠΕ της Πάτρας.

zougla.gr