Με ποινές φυλάκισης καταδικάστηκαν γιατροί, φαρμακοποιοί και νοσηλεύτριες που φέρονται να εξαπατούσαν κατ\’εξακολούθηση τον ΟΓΑ. Χρέωναν τον οργανισμό για αποθανόντες και για επεμβάσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ
Σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων για περιπτώσεις εξαπάτησής του ανακοίνωσε ο ΟΓΑ.
Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν φαρμακοποιό, στον οποίο επεβλήθη ποινή εξαετούς φυλάκισης, μία νοσηλεύτρια, η οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και έναν προμηθευτή ιατρικών ειδών με ποινή κάθειρξης δύο ετών.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Οργανισμό, εκκρεμούν προς εκδίκαση και άλλες περιπτώσεις, καθώς επίσης και σειρά άλλων περιπτώσεων που αποστέλλονται στον εισαγγελέα.
Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο ΟΓΑ, στη δικαιοσύνη παραπέμπονται:
* Εταιρεία παροχής οξυγόνου στη Δυτική Ελλάδα, η οποία υπέβαλε δικαιολογητικά για ασφαλισμένους του οργανισμού για χρονικό διάστημα για το οποίο οι ασφαλισμένοι δεν ήταν εν ζωή.
* Κλινική στην Κρήτη, η οποία υποχρέωνε τους ασθενείς – ασφαλισμένους του ΟΓΑ, να επιλέγουν ανώτερες θέσεις νοσηλείας με το πρόσχημα ότι δεν είχαν κρεβάτια στην 3η θέση, καθώς επίσης να ζητούν παράταση νοσηλείας για ασθενείς που δεν νοσηλεύονταν και να χρεώνουν έξοδα για επεμβάσεις οι οποίες ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook