\”Η πρόκριση του Ηρακλείου στις τρεις επικρατέστερες πόλεις της Ευρώπης για την ανάδειξη ως «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» αποτελεί αναμφίβολα μια μεγάλη επιτυχία του Δήμου Ηρακλείου\” δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης και συνεχίζει,

Σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την χώρα μας, οι διεθνής διακρίσεις των πόλεων αποτελούν βάλσαμο τόσο για την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου, όσο και για την διατήρηση και προβολή του τεράστιου πολιτισμικού του αποθέματος..

Εάν αναλογιστούμε ότι ο Δήμος Ηρακλείου διεκδικεί για δεύτερη φορά τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας με αξιώσεις αυτό σημαίνει ότι η πόλη μας διαθέτει όλες τις τις προϋποθέσεις να γίνει ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς.

Επειδή η “Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας” είναι ένας τίτλος που δίνεται σε μια ευρωπαϊκή πόλη για ένα ολόκληρο έτος, προσδίδοντας στην πόλη που έχει οριστεί ιδιαίτερη ελκυστικότητα, ειδικά για το δυναμικότερο κομμάτι του ευρωπαϊκού πληθυσμού, δηλαδή την νεολαία, είναι σαφές το όφελος που θα έχει ο τίλος αυτός για το Ηράκλειο.

Ως εκ τούτου πρέπει να συνεισφέρουμε όλοι μας από οποιαδήποτε θέση, ώστε αυτήν την φορά το Ηράκλειο να τα καταφέρει.

Σε κάθε περίπτωση αξίζουν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γιαλιτάκης, και όλοι όσοι συνεισέφεραν στην προσπάθεια, από τώρα τα εύσημα μας, για την επίπονη και συντονισμένη προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε η πόλη μας να προκριθεί μεταξύ των τριών επικρατέστερων πόλεων.

Είναι βέβαιο ότι η συντονισμένη προσπάθεια θα φέρει το ποθητό τελικό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook