Συνέντευξη Τύπου δόθηκε την Τρίτη 7/06/2011 από τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. και τον υπεύθυνο στον τομέα Αθλητισμού κ. Γιώργο Ξένο-καθηγητή Φυσικής Αγωγής, σχετικά με τη διεξαγωγή των Special Olympics Αθήνα 2011 που θα φιλοξενηθούν στο Δήμο Αγίου Νικολάου και πιο συγκεκριμένα στη Νεάπολη και στον Άγιο Νικόλαο την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011.
Ο κ. Ξένος αφού παρουσίασε την ιδέα και τον συμβολισμό του γεγονότος αυτού στη συνέχεια αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα διεξαγωγής των διαδρομών στη Νεάπολη και στον Άγιο Νικόλαο.

"Με συγκίνηση και υπερηφάνεια θα υποδεχθούμε στην πόλη μας, τη Φλόγα της Ελπίδας. Ο συμβολισμός της είναι ιερός γιατί μεταδίδει τις ανθρωπιστικές αξίες του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο.
Η Φλόγα θα φθάσει στο Δήμο μας χάρη στους εθελοντές λαμπαδηδρόμους αστυνομικούς από όλο τον κόσμο που τη μετέφεραν μαζί με τους αθλητές Special Olympics και δικά μας παιδιά από ειδικά σχολεία της περιοχής μας.
Τους ονομάζουμε Φύλακες της Ελπίδας και της αισιοδοξίας για έναν καλύτερο κόσμο και τους ευχαριστούμε!
Σας περιμένουμε στις εκδηλώσεις μας!
"

Πρόγραμμα Λαμπαδηδρομίας Special Olympics
Πέμπτη 16 Ιουνίου στη Νεάπολη και στον Άγιο Νικόλαο

13.00 - Έναρξη Λαμπαδηδρομίας στη Νεάπολη (Αποβίβαση έμπροσθεν σχολείων) Διαδρομή: μέσω των οδών Ιωάννου Σεργάκη – Εθνικής Αντιστάσεως – πέρας πλατεία Ελευθερίας – τελετή μπροστά στο άγαλμα Βενιζέλου
13:15 – Έναρξη τελετής
14:00 – Λήξη τελετής
Αναχώρηση μέσω πλατείας δεξιά – Πολυτεχνείου – δεξιά Καπετάν Φρουδά – πέρας: διασταύρωση με Εθνική – επιβίβαση σε πούλμαν – γεύμα στη Νεάπολη (εστιατόριο «Γεύσεις»
21:30 - Έναρξη Λαμπαδηδρομίας στον Άγιο Νικόλαο (Αποβίβαση στην είσοδο της πόλης – γέφυρα)
Διαδρομή : μέσω Λατούς – Ρούσσου Καπετανάκη – Δημαρχείο – Μαρίνα – Σοφοκλή Βενιζέλου – Ρούσσου Κουνδούρου – γέφυρα Λίμνης – χώρος τελετής στη Λίμνη.
21:45 – Έναρξη τελετής
22:30 – Λήξη τελετής
Αναχώρηση από Λίμνη – Κωνσταντίνου Παλαιολόγου –
πέρας έμπροσθεν νοσοκομείου – επιβίβαση σε πούλμαν.

Συνθήματα Λαμπαδηδρομίας
Είμαι Μέσα!
Ενωθείτε μαζί μας!
Ενωθείτε με τον υπέροχο κόσμο των νικητών!
Προσπαθούμε με θάρρος!
Μπορούμε να τα καταφέρουμε!
Η συμμετοχή μετράει!
Ο αθλητισμός είναι γιορτή!

Η Φλόγα της Ελπίδας για τους Παγκόσμιους Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2011 θα ανάψει στον Ιερό Λόφο της Πνύκας στις 9 Ιουνίου 2011 κι από εκεί θα ξεκινήσει το ταξίδι της από τη μία στην άλλη άκρη της Ελλάδας, αλλά και στην Κύπρο (10, 11, 12 Ιουνίου) και στην Κωνσταντινούπολη (20/6) μεταφέροντας σε όλον τον κόσμο το μήνυμα των Αγώνων.

Η υπέροχη αυτή διαδρομή της αγάπης θα καταλήξει την Παρασκευή 24 Ιουνίου στην Αθήνα, όπου οι Λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν τη Φλόγα της Ελπίδας σε όλα τα Μνημεία Πολιτισμού της πρωτεύουσας. Η Φλόγα θα διανυκτερεύσει στον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως, έμπροσθεν του Παρθενώνος, με τιμητική Φρουρά, σύμφωνα με τα Ολυμπιακά πρότυπα – Ευζώνους της Προεδρικής Φρουράς.

Η ΔΑΔΑ
Στο σχεδιασμό της δάδας, η οποία είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο σε ανθρακί και χρυσό χρώμα, έχει ύψος 50 εκατοστά και βάρος 1,6 κιλά περίπου, έχουν συνδυαστεί από τον οίκο Ζολώτα δύο κλασσικά στοιχεία του Ελληνικού πολιτισμού, ο κίονας Ιωνικού ρυθμού και ο Μαίανδρος -Σύμβολο Νίκης και Ενότητας, σύμβολο του Άπειρου, της Αιωνίας Ζωής, αλλά και έμβλημα του ακατόρθωτου σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία.

SPECIAL OLYMPICS
Στους Αγώνες θα συμμετάσχουν πάνω από 7.000 αθλητές και 2.500 προπονητές από 180 χώρες, 3.000 κριτές/διαιτητές, 40.000 μέλη οικογενειών των αθλητών, 25.000 εθελοντές, ενώ τη διοργάνωση θα καλύψουν εκατοντάδες δημοσιογράφοι απ΄όλο τον κόσμο.
Είστε όλοι προσκεκλημένοι σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού και του ανθρωπισμού. Πείτε κι εσείς –όπως το κεντρικό σύνθημα των Αγώνων προτείνει- «Είμαι μέσα!» και Ενωθείτε με τον Υπέροχο Κόσμο των Νικητών!
http://www.athens2011.org/