Μια ερημική παραλία στα βόρεια της Εύβοιας, μεταξύ Γλυφάδας και Λιμνιώνα Διρφύων, ήταν το καταφύγιο στο οποίο επιχείρησαν να κρυφτούν μαζί με τις 3.000 κούτες λαθραία τσιγάρα που μετέφεραν με τελικό προορισμό το Μαυροβούνιο τα μέλη διεθνούς κυκλώματος λαθρεμπόρων που έπεσαν στα χέρια του Λιμενικού.
Το φορτηγό πλοίο «ALTAIR» με σημαία Σάο Τομέ, που είχε ξεκινήσει από τη Μερσίνα της Τουρκίας, αρνήθηκε τον έλεγχο που προσπάθησαν να κάνουν οι άνδρες του Λιμενικού κι έτσι ξεκίνησε η καταδίωξή του. Τελικά, άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού κατάφεραν να αναρριχηθούν στο σκάφος και να συλλάβουν τα επτά μέλη του πληρώματος, όλους Ουκρανούς.
Την ίδια ώρα, δυνάμεις του Λιμενικού έκαναν έφοδο με συντονισμένη επιχείρηση στην ερημική παραλία, όπου περίμεναν το πλοίο τρία φορτηγά οχήματα και ένα βαν μαζί με ένα βοηθητικό σκάφος και αρκετά Ι.Χ. αυτοκίνητα στα οποία θα μεταφορτωνόταν το φορτίο! Εκεί συνελήφθησαν άλλα 29 άτομα που περίμεναν να μεταφορτώσουν τα λαθραία τσιγάρα. Πρόκειται για 23 Ρουμάνους, έναν Μολδαβό, έναν Βούλγαρο και τέσσερις Έλληνες οι οποίοι κρατούνται και ανακρίνονται, ενώ το σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι της Κύμης όπου ερευνάται εξονυχιστικά και γίνεται καταμέτρηση των λαθραίων τσιγάρων.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook