Το Twitter ανακοίνωσε ότι οι σύνδεσμοι των tweets που θα διακινούνται μέσα από το κοινωνικό δίκτυο, πλέον θα κόβονται ώστε να εμφανίζονται ως συντομογραφία.

Η συγκεκριμένη λειτουργία θα χρησιμοποιεί την υπηρεσία ULR shortener του t.co, κι έτσι το μέγιστο μέγεθος ενός συνδέσμου που θα εμφανίζεται στο Twitter θα είναι 19 χαρακτήρων.

Η μορφή που θα αποκτούν τα διαμορφωμένα links, δε θα είναι του στυλ «t.co/FI4R8xy6″ όπως έχουμε συνηθίσει, αλλά θα μοιάζει πολύ με τα αρχικά. Για παράδειγμα, ο σύνδεσμος «http://www.gugoo.gr/2011/06/07/weeplaces/» θα μετατραπεί σε «gugoo.gr/2011/06/07/wee». Όπως βλέπετε, διατηρείται ο βασικός κορμός του συνδέσμου και ουσιαστικά μέσω του URL shortener κόβονται κάποιοι χαρακτήρες.

Αυτή η ιδιομορφία είναι πολύ έξυπνη και χρήσιμη, καθώς πλέον είναι δυνατό να καταλαβαίνουμε περί τίνος πρόκειται το link που θα πατήσουμε, πριν ακόμα δούμε το περιεχόμενο του. Στο παράδειγμά μας, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο σύνδεσμος οδηγεί σε ένα άρθρο του www.gugoo.gr και όχι σε κάποια παραπλανητική ιστοσελίδα.

Με τον τρόπο αυτό, οι χρήστες κάνουν καλύτερη διαχείριση των χαρακτήρων στα tweets τους (αφού το όριό τους είναι 140 χαρακτήρες) αυτόματα και χωρίς κόπο.

Φυσικά, η χρήση των άλλων υπηρεσιών για συντομογραφία των συνδέσμων (όπως το goo.gl) μπορούν ακόμα να χρησιμοποιούνται, απλώς όπως είναι λογικό δε θα γίνεται αυτόματα η διαδικασία.

Δείτε άλλο ένα παράδειγμα της νέας λειτουργίας του Twitter:

\"\"

Με το πάτημα του Tweet, στο Twitter σας θα εμφανιστεί:

\"\"

Εγώ λέω ότι είναι πολύ χρήσιμη η συγκεκριμένη προσθήκη. Εσείς τι λέτε;


gugoo.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook