Το αυτόματο tagging στις φωτογραφίες του Facebook ξεκίνησε! Ναι, καλά διαβάσετε! Η δημοφιλής σελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχει πλέον στο «on» την ρύθμιση, η οποία αναγνωρίζει τα πρόσωπα των φίλων σας και τους κάνει αυτόματα tag σε φωτογραφίες!

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Κάθε φορά που βλέπετε κάποιο φωτογραφικό άλμπουμ στο Facebook και πατάτε το «tag», τότε η πλατφόρμα θα σας προτείνει ποια ονόματα αντιστοιχούν στα πρόσωπα των φωτογραφιών. Η συγκεκριμένη λειτουργία έχει εμφανιστεί σε μερικούς χρήστες από τις προηγούμενες εβδομάδες, όμως πλέον αποτελεί προεπιλογή στις ρυθμίσεις των χρηστών.

Το Facebook εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στο επίσημο blog, αναφέροντας λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη προσθήκη.

Όπως είναι φυσιολογικό, το auto-tagging δεν αρέσει σε όλους τους χρήστες, καθώς πολλοί το θεωρούν εκνευριστικό και άλλοι ανούσιο. Για τοn λόγο αυτό, υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης του, από τις ρυθμίσεις ασφαλείας.

Συν τοις άλλοις, το Τμήμα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μελετά τη συγκεκριμένη λειτουργία και τις πιθανές επιπτώσεις στη διασφάλιση προσωπικών δεδομένων.

Λέτε να δημιουργηθεί κάποιο θέμα και το Facebook να αναγκαστεί να αφαιρέσει το «auto-tagging»; Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε!

gugoo.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook