Χιλιάδες πολίτες στο ανατολικό τμήμα της Κίνας έμειναν χωρίς πόσιμο νερό καθώς διαρροή από ένα εργοστάσιο ενδέχεται να έχει μολύνει με τοξικά χημικά τον ποταμό από όπου αρδεύεται μια μεγάλη έκταση.

Η διαρροή έγινε μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Περιβάλλοντος ότι ένας από τους έξι μεγάλους ποταμούς της Κίνας έχει τόσο μολυσμένα νερά που δεν κάνουν ούτε καν για το πότισμα του εδάφους σε φάρμες.

Το εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται στην επαρχία Ζεϊγιάνγκ, εκφράζονται φόβοι πως μόλυνε τον ποταμό Τιαοξί με χημικά στα οποία περιλαμβάνονται βενζένιο και αλκένιο, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα επικαλούμενο κυβερνητική ανακοίνωση.

«Η μόλυνση έχει διακόψει τις επιχειρήσεις αλλαγής κατεύθυνσης του ρεύματος των υδάτων και έχει μολύνει και τα ύδατα της περιοχής Χουγκάνγκ της επαρχίας Χανγκζούρ όπου διαμένουν περίπου 850 χιλιάδες πολίτες» μετέδωσε το Νέα Κίνα.

«Η τοπική κυβέρνηση στέλνει βυτιοφόρα με πόσιμο νερό στις πόλεις όλης της περιοχής, ενώ τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί όλης της περιοχής έχουν κλείσει» προσθέτει η ίδια πηγή.

Παράλληλα οι επιπτώσεις έχουν προσβάλει και επιχειρήσεις της περιοχής καθώς πάνω από 100 εταιρείες έχουν αναστείλει τις εργασίες τους λόγω της έλλειψης νερού.

tovima

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook