Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων, σε συνέχεια της κινητοποίησης για να μην κλείσουν ολοήμερα και να εγγραφούν όλα τα παιδιά που το επιθυμούν αλλά και ενάντια στις περικοπές στη δεύτερη ξένη γλώσσα, καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων σε
1. Σύσκεψη με την Ένωση Γονέων και την ΕΛΜΕ Χανίων, στα γραφεία της ΕΛΜΕ (1ο Γυμνάσιο, δίπλα στην Αγορά), αύριο Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011, στις 6.30 μμ.
2. Παράσταση Διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δ/νσης ΠΕ Χανίων την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011, στις 12.30, ενάντια στις περικοπές στη δεύτερη ξένη γλώσσα και ενάντια στο κλείσιμο των ολοήμερων τμημάτων της υπαίθρου, την υποβάθμιση του εκπαιδευτικού τους χαρακτήρα και τον αποκλεισμό πολλών παιδιών από τα ολοήμερα τμήματα με τις νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής εκπαιδευτικών το ΔΣ κηρύσσει στάση εργασίας 12-2 μμ την Παρασκευή 10-6-2011.
3. Να προχωρήσουν στην εγγραφή στο ολοήμερο τμήμα σε όλα τα σχολεία όλων των μαθητών που επιθυμούν, χωρίς βεβαιώσεις εργοδότη κλπ.
4. Να ενημερώσουν τους γονείς του σχολείου τους διανέμοντας τα σχετικά ενημερωτικά κείμενα του Συλλόγου μας.
Τόσο το θέμα του δικαιώματος επιλογής των μαθητών δεύτερης ξένης γλώσσας, χωρίς να αναγκάζονται να αλλάξουν σχολείο, όσο και το ζήτημα της λειτουργίας των ολοήμερων τμημάτων σε όλα τα σχολεία για όλα τα παιδιά είναι υπό διεκδίκηση από το Σύλλογό μας και τη ΔΟΕ, καθώς οι πρόσφατες κυβερνητικές ρυθμίσεις πλήττουν άμεσα την ύπαιθρο, τους αγρότες, τους ανασφάλιστους εργαζόμενους που εργάζονται στη «μαύρη» οικονομία, τις μονογονεϊκές οικογένειες, τα πλέον αδύναμα στρώματα του πληθυσμού.
Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να υπάρχουν τα στοιχεία από τα σχολεία για το πόσα παιδιά επιθυμούν να φοιτήσουν στο ολοήμερο τμήμα την επόμενη σχολική χρονιά, ασχέτως της πρόθεσης της κυβέρνησης να κλείσει ολοήμερα τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα στα πλαίσια περικοπών προσωπικού και εξοικονόμησης χρημάτων με το νέο μνημόνιο.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος               Ο Γραμματέας

Ποντικάκης Φώτης     Σακελλαρίδης Αθανάσιος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook