Ελεγκτές του ΟΓΑ διαπίστωσαν μετά από έλεγχο ότι μια κλινική στην Κρήτη χρέωνε..ασθενείς μαϊμού και ψεύτικες νοσηλείες στον Οργανισμό. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον ΟΓΑ και επίσημη ανακοίνωσή του μια ντόπια κλινική υποχρέωνε τους ασθενείς - ασφαλισμένους του ΟΓΑ να επιλέγουν ανώτερες θέσεις νοσηλείας, με το πρόσχημα ότι δεν είχαν κρεβάτια στην 3η θέση, καθώς και να ζητούν παράταση νοσηλείας για ασθενείς που δεν νοσηλεύονταν και να χρεώνουν έξοδα για επεμβάσεις οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν.

Η υπόθεση εστάλη στον εισαγγελέα.

Επίσης όπως ανακοινώθηκε, υπήρξαν καταδικαστικές αποφάσεις για περιπτώσεις εξαπάτησης του Οργανισμού, σε έναν φαρμακοποιό με ποινή 6 χρόνια φυλάκισης, σε μία νοσηλεύτρια με ποινή 4 χρόνια φυλάκιση και σε έναν προμηθευτή ιατρικών ειδών με ποινή 2 χρόνια φυλάκιση, ως αποτέλεσμα των εντατικών ελέγχων, που πραγματοποίησε η Επιθεώρηση του ΟΓΑ.

Η ανακοίνωση του ΟΓΑ ολοκληρώνεται με την συνέχεια των ελέγχων με ακόμα πιο έντονους ρυθμούς τους ελέγχους σε ολόκληρη την Ελλάδα για την περιστολή και την εξάλειψη φαινομένων παράνομων ενεργειών από επιτήδειους, την διασφάλιση του δημοσίου χρήματος και των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων του.

Δείτε την ανακοίνωση του ΟΓΑ σε pdf εδώ