Στα πλαίσια των «63ων Βενιζελείων» στίβου ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων διοργανώνει τον «Βενιζέλειο δρόμο» την Κυριακή 12 Ιουνίου στις 10.00 τιμώντας με την σειρά του την μνήμη του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου.
Οι αθλητές που θα πάρουν μέρος καλούνται να καλύψουν απόσταση περίπου 10.000 μέτρων .

Η αφετηρία θα είναι η πλατεία της Δημοτικής αγοράς Χανίων και οι δρομείς θα τρέξουν κατά μήκος της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και Ακρωτηρίου με κατεύθυνση προς τους τάφους των Βενιζέλων.
Στην συνέχεια θα υπάρχει η ίδια διαδρομή αλλά αντίστροφα με τελικό προορισμό την πλατεία της Δημοτικής αγοράς. Όπως ενημερώνει ο Σ.Δ.Υ. Χανίων στο προσωπικό του blog:  «η μισή διαδρομή είναι από ελαφρά έως μέτρια ανηφορική και κατόπιν στην επιστροφή γίνεται κατηφορική .Θα υπάρχουν δυο ή τρια σημεία όπου θα παρέχονται στους δρομείς νερά ΣΑΜΑΡΙΑ που προσφέρει η χορηγός εταιρία του αγώνα ΕΤΑΝΑΠ ΑΕ από εθελοντές προσκόπους ή ερυθροσταυρίτες . Επίσης θα υπάρχουν στις διαστραυρώσεις άτομα που θα αποτρέπουν την είσοδο αυτοκινήτων στο χώρο του αγώνα . Θα κλείσει ένα ρεύμα της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και της οδού Ακρωτηρίου για τον αγώνα από την Τροχαία Χανίων και θα υπάρχουν πλαστικοί κώνοι που θα οριοθετούν τη διαδρομή του αγώνα σε όλο το μήκος του . Στην αφετηρία οι δρομείς θα ξεκινήσουν από αψίδα που θα περιέχει τα ονόματα των χορηγών και στον τερματισμό θα τους απονεμηθεί δίπλωμα με το χρόνο τους και μετάλιο του συλλόγου για τη συμμετοχή τους στον 63ο Βενιζέλειο Δρόμο . Στους τρεις πρώτους θα δοθούν κύπελλα . Επιπλέον σε όλους τους δρομείς θα δοθούν μπλουζάκια από το Σύλλογό μας που αποτελούν χορηγία της εταιρίας ΕΤΑΝΑΠ ΑΕ που εμφιαλώνει και διανέμει το νερό ΣΑΜΑΡΙΑ . Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέσω του ιστοτόπου του Συλλόγου με αίτηση που θα συμπληρώνει ο καθένας τα στοιχεία του και βρίσκεται πιο κάτω στα συνημμένα έγγραφα , από τα γραφεία του συλλόγου στο κλειστό γυμναστήριο της παλιάς ηλεκτρικής καθώς και μέχρι μισή ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα στο χώρο της αφετηρίας στην πλατεία της δημοτικής αγοράς . Οι αριθμοί συμμετοχής θα δίνονται από τα γραφεία του συλλόγου στο κλειστό γυμναστήριο της παλιάς ηλεκτρικής αλλά και την ημέρα του αγώνα . Στον τερματισμό συγκρότημα κρητικών χορών θα χορέψει κρητικά ψυχαγωγώντας τους παρεβρισκομένους . Καλούμε όλα τα μέλη μας αλλά και όλους τους Χανιώτες ερασιτέχνες δρομείς , αθλητές και φίλους από άλλους συλλόγους δρομέων υγείας από την υπόλοιπη Κρήτη αλλά και την Ελλάδα να συμμετέχουν στον αγώνα τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου και να απολαύσουν τη διαδρομή . Ο Σύλλογος θα μεριμνήσει για έκπτωση από την ΑΝΕΚ για αυτούς που θα έρθουν από τον Πειραιά και θα γίνουν προσπάθειες να υπάρξουν καλύτερες τιμές από ξενοδοχεία της πόλης μας για τους δρομείς υγείας από την υπόλοιπη Ελλάδα και την Κρήτη».

                                                                                                                                                            

Λευτέρης Αντωνακάκης

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook