Στα χέρια του διοικητή του ΠΑΓΝΗ Νίκου Κοκκίνη βρίσκεται από χθες το πόρισμα της συμπληρωματικής έρευνας που έγινε από τον καθηγητή Δημήτρη Γεωργόπουλο για την υπόθεση της συνταγογράφησης σκευασμάτων διατροφής σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, από τη συμπληρωματική έρευνα που έγινε δεν προέκυψαν στοιχεία που να αλλάζουν τα δεδομένα της πρώτης ΕΔΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο πόρισμα έδειχνε ως βασικό υπεύθυνο των μαζικών συνταγογραφήσεων τον υπεύθυνο του Ακτινολογικού Τμήματος του ΠΑΓΝΗ, ο οποίος πάντως αρνείται κάθε σχέση με την υπόθεση των παράνομων συνταγογραφήσεων, αν και παραδέχεται ότι έγραφε τα σκευάσματα επειδή πιστεύει ότι βοηθούν τους ασθενείς του, κατά κύριο λόγο ογκολογικούς.

Επίσης, από την αρχική ΕΔΕ είχε διαπιστωθεί κατευθυνόμενη συνταγογράφηση των επίμαχων σκευασμάτων από την κλινική Παθολογίας – Ογκολογίας και την κλινική Γενικής Χειρουργικής, χωρίς όμως να προκύπτουν ευθύνες άλλες, παρά ηθικές για τους εμφανιζόμενους ως εμπλεκόμενους γιατρούς.

Σημειώνεται ότι από τις έρευνες που έχουν γίνει στο ΙΚΑ Ηρακλείου για την υπόθεση των παράνομων συνταγογραφήσεων σκευασμάτων, έχει προκύψει ότι οι ιατρικές γνωματεύσεις, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ήταν πλαστογραφημένες, δηλαδή φωτοαντίγραφα.
 
Επίσης έχουν διαπιστωθεί σχεδόν 600 περιπτώσεις ασφαλισμένων. Η αξία των σκευασμάτων για τους ασφαλισμένους αυτούς ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook