Σε αναγκαστική συγχώνευση της T Bank, πρώην Aspis Bank, προχωρά η διοίκηση του ΤΤ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μετά από ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται τόσο από την τρόικα όσο και από την ΤτΕ, για να ληφθεί μία απόφαση σε σχέση με το μέλλον της Τ Bank.

Η διοίκηση του ΤΤ, παρά τις διαψεύσεις, προσπάθησε να πουλήσει την κατά 32,9% θυγατρική της, την T Bank, αλλά δεν κατέστη εφικτό καθώς η καθαρή θέση της T Bank ήταν μηδενική, ενώ παράλληλα έχει ενδεχόμενες νομικές συνέπειες.

Η εναλλακτική λύση για την διοίκηση του ΤΤ ήταν η απορρόφηση του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της T Bank το οποίο όμως θα άλλαζε επί τω χείρω τα θεμελιώδη μεγέθη του ΤΤ, γεγονός που θα οδηγούσε και στην ανάγκη γενναίας αύξησης κεφαλαίου. Αναλυτές της αγοράς, κρίνουν, ότι η απορρόφηση της T Bank από το ΤΤ, θα ήταν πιο ασφαλής, εάν επακολουθούσε η εξαγορά του νέου σχήματος, είτε με ανταλλαγή μετοχών, ή με μετρητά.

Η απορρόφηση είναι πλέον γεγονός αφού τόσο η Τρόικα, όσο και η Τράπεζα της Ελλάδος πιέζουν τη διοίκηση του ΤΤ να λύσει αυτό πρόβλημα που εγκυμονεί συστημικούς κινδύνους στην εγχώρια αγορά. Η λύση δίνεται αναγκαστικά, αφού η ΕΚΤ σύμφωνα με πληροφορίες, έκοψε πριν από 2 εβδομάδες όλες τις γραμμές ρευστότητας προς την T Bank, γεγονός που επισπεύδει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ΤΤ να προχωρήσει στην απορρόφηση.

Σημειώνεται ότι η T Bank παρά τα προβλήματα που είχε, αγόρασε από το ελληνικό δημόσιο Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου ύψους 550 εκατ. ευρώ, τα οποία χρησιμοποιούσε για την άντληση ρευστότητας από την ΕΚΤ.

imerisia.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook