Σύσκεψη με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, της εταιρείας του υπ.Δικαιοσύνης \”Θέμις Κατασκευαστική\” και του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα με θέμα τις διαδικασίες για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και αποτελεί συνέχεια προηγούμενων συναντήσεων ανάμεσα στη Περιφέρεια και σε φορείς, ώστε το έργο να μπει στη τελική τροχιά υλοποίησης όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Στα πλαίσια αυτά, υπενθυμίζεται ότι σε συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη με τον ειδικό γραμματέα ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Ματζούφα στα τέλη του περασμένου Απριλίου, ο κ. Ματζούφας είχε ανακοινώσει ότι εντός των επόμενων δύο μηνών, δηλ. μέχρι τα τέλη Ιουλίου, οι υποψήφιοι για το έργο του νέου Δικαστικού Μεγάρου θα κληθούν να δώσουν τις δεσμευτικές οικονομικές και τεχνικές προσφορές τους και μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται η επιλογή του ανάδοχου για την κατασκευή του έργου.

Να σημειωθεί πως απο την ολοκλήρωση των διαδικασίων και την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία, εκτιμάται πως θα χρειαστούν περίπου τρία χρόνια για την ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook