Ελικόπτερο του τουρκικού υπουργείου Υγείας επιστρατεύτηκε για τη διάσωση του 66χρονου γιατρού -διευθυντή ψυχιατρικής κλινικής Ανδρόνικου Γκατσώνη από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος υπέστη καρδιακή προσβολή την περασμένη Κυριακή κατά τη διάρκεια θείας λειτουργίας στην εκκλησία Παναγία του χωριού Ζεϊτινλί (Άγιος Θεόδωρος) της Ίμβρου

Το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, μετέδωσε ότι ο 66χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας και διακομίστηκε με ισχυρό πόνο στο στήθος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Δημόσιου Νοσοκομείου του Τσανάκκαλε με ελικόπτερο του τουρκικού υπουργείου Υγείας.

H καρδιά του γιατρού σταμάτησε κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο αλλά τελικά σώθηκε μετά από ανάνηψη διάρκειας 10 λεπτών.
 
Ο ασθενής έμεινε για δύο ημέρες διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και αφού βελτιώθηκε η κατάσταση της υγείας του οι γιατροί πρότειναν να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης. Ωστόσο οι οικείοι του ασθενούς εξέφρασαν την επιθυμία τους να νοσηλευτεί σε ελληνικό νοσοκομείο ,και έτσι το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας διέθεσε ασθενοφόρο ελικόπτερο για τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη.

Ο ασθενής νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης.

protothema.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook