Ο βουλευτής Ηρακλείου, Μιχάλης Κριτσωτάκης, καταθέτει αναφορά επιστολή των εργαζομένων στην ΕΡΑ Ηρακλείου και την ΕΡΑ  Χανίων, με την οποία, αφού εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης (με αφορμή τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ), τονίζουν  πως

«η ΕΡΤ δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού χρηματοδοτείται απευθείας από τους πολίτες» και υποστηρίζοντας την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, ζητάνε «να μην κλείσει κανένας από τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΑ -που έχουν καταξιωθεί στις τοπικές κοινωνίες κι έχουν συμβάλει στην έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση των ακροατών και τηλεθεατών της ΕΡΤ- και να συνεχίσουν να εκπέμπουν».

Το κείμενο της επιστολής παρατίθεται αυτούσιο παρακάτω

Με αγωνία οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, παρακολουθούμε φήμες και τις διαψεύσεις αυτών, που μας ανησυχούν, καθώς περιστέλλουν τον ρόλο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, και του αγαθού της ενημέρωσης.

Διάφορα σενάρια – άλλα ήπια και άλλα… ανατριχιαστικά – για αναδιάρθρωση της ΕΡΤ κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή  τις αποκρατικοποιήσεις που ανακοίνωσε  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.  Πάγκαλος, στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής

Πρόγραμμα που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει, τον επαναπροσδιορισμό του ανταποδοτικού τέλους και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ.

Και παρά τις χλιαρές διαψεύσεις «κυβερνητικών κύκλων» η ανησυχία παραμένει έντονη, αφού οι ίδιοι «κύκλοι» μιλώντας  σχετικά με το μέλλον του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, αναφέρουν ότι «βάσει των νέων δεδομένων το business plan επιταχύνεται, καθώς και η υιοθέτηση του οργανογράμματος της εταιρείας.

Στο πλαίσιο αυτό επισπεύδονται οι διαδικασίες για τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ ανά την Ελλάδα καθώς και για τα παλαιά ψηφιακά κανάλια. Στόχος η καλύτερη συνεργασία όλων των φορέων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Η αναφορά ωστόσο σε περικοπές, πυροδότησε τα ζοφερά σενάρια για «ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης το λουκέτο στην ΕΤ3 και την ΕΤ1 και τη συνέχιση λειτουργίας μόνο της ΝΕΤ και δύο ραδιοφώνων, ενός αθλητικού και ενός ενημερωτικού».

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υπουργός διευκρίνιζε  πως η ΕΡΤ δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού χρηματοδοτείται απευθείας από τους πολίτες, και επιπλέον το φημολογούμενο λουκέτο κανένα δημοσιονομικό όφελος δεν θα έχει για το κράτος, αλλά το αντίθετο, δηλαδή απολύσεις και αποζημιώσεις. Ταυτόχρονα, από την Αγία Παρασκευή υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2011 δείχνουν πλεόνασμα 40 εκατομμυρίων ευρώ. Με αφορμή όλα τα παραπάνω και υποστηρίζοντας την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης

Ζητάμε τη στήριξή σας, προκειμένου να μην κλείσει κανένας από τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΑ -που έχουν καταξιωθεί στις τοπικές κοινωνίες κι έχουν συμβάλει στην έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση των ακροατών και τηλεθεατών της ΕΡΤ- και να συνεχίσουν να εκπέμπουν.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook