Κριτική στην – μη διεκδικητική, όπως είπε, – πολιτική που ασκεί η δημοτική αρχή των Χανίων άσκησε σήμερα στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Χανιά 21ος αιώνας» και πρώην δήμαρχος κ.Κυριάκος Βιρβιδάκης.
«Η νέα πολιτική της δημοτικής αρχής ονομάζεται θα ρωτήσω την κεντρική εξουσία και θα προσαρμόσω τις αποφάσεις μου» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βιρβιδάκης παραθέτοντας παραδείγματα όπως :
Το θέμα στο στρατοπέδου Μαρκοπούλου, για το οποίο ο δήμαρχος Χανίων ενώ γνωστοποίησε στο δημοτικό συμβούλιο πως επίκειται συνάντηση με τον αναπληρωτή ΥΠΕΘΑ κ.Μπεγλίτη, δεν δέχθηκε την πρόταση του κ.Βιρβιδάκη για επικαιροποίηση της ομόφωνης απόφασης που είχε λάβει το δημοτικό συμβούλιο το 2010, με την οποία ζητούσε την παραχώρηση ολόκληρης της έκτασης του στρατοπέδου.
Το θέμα των δανείων της ΔΕΥΑΧ, για το οποίο, όπως είπε ο κ.Βιρβιδάκης, το δημοτικό συμβούλιο Χανίων σχεδόν ομόφωνα (με μια αποχή) απέρριψε την εισήγηση της ΔΕΥΑΧ στην οποία πρόεδρος είναι ο δήμαρχος Χανίων, και υιοθέτησε την πρόταση του κ.Βιρβιδάκη.
Όμως ιδιαίτερο βάρος έδωσε ο πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος στο θέμα του βρεφονηπιακού σταθμού στο παλιό νοσοκομείο Χανίων.
Αρχικά ο κ.Βιρβιδάκης έκανε λόγο για διάψευση του δημάρχου από το γραφείο Τύπου του δήμου Χανίων, παρουσιάζοντας δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας με δηλώσεις του κ.Σκουλάκη σύμφωνα με τις οποίες οι δαπάνες για βρεφονηπιακό σταθμό δεν είναι επιλέξιμες για το ΕΣΠΑ.
Όμως σε χθεσινή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του δήμου Χανίων αναφέρεται πως οι δαπάνες αυτές είναι μεν επιλέξιμες αλλά η σχετική πρόσκληση για το ΕΣΠΑ δεν είναι σε ισχύ.
Όπως είπε ο κ.Βιρβιδάκης ο βρεφονηπιακός σταθμός στο παλιό νοσοκομείο Χανίων εξακολουθεί να υπάρχει στο πρόγραμμα έργων με όλες τις σχετικές διαδικασίες ολοκληρωμένες, ενώ άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι στην επικείμενη αναθεώρηση του ΕΣΠΑ είναι όλα ανοιχτά.
Μάλιστα με αιχμές για την ενημέρωση του κ.Σκουλάκη ο πρώην δήμαρχος τόνισε πως η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ δεν θα αφορά μόνο πιστώσεις από μέτρο σε μέτρο αλλά και από πρόγραμμα σε πρόγραμμα και τόνισε πως η κοινωνία των Χανίων θέλει ενίσχυση των παρεμβάσεων σε έργα πρόνοιας.
Τέλος, αναφορικά με επιστολές του προς τον κ. Σκουλάκη με τις οποίες ζητά σειρά εγγράφων και για διάφορα θέματα, ερωτηθείς ο κ.Βιρβιδάκης είπε πως αυτό γίνεται στο πλαίσιο του ελέγχου που έχει εντολή να κάνει η αντιπολίτευση στην δημοτική αρχή.
Flashnews.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook